Să păstrăm Dunărea Albastră, împreună pentru ape curate! Ziua Dunării, marcată la Oradea
Deși este vacanță, sala festivă, curtea, precum și sala de sport din cadrul Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea au fost animate de micii ecologiști dornici să ia parte la evenimentul „Ziua Dunării-Misterele Apelor”.
Cu ajutorul cadrelor didactice și al voluntarilor, copiii au participat la lecții interactive de geografie, ateliere de creație și jocuri distractive având ca temă „Dunărea”.
Surpriza evenimentului a fost un acvariu virtual. Cei mici au avut astfel parte de o experiență inedită prin care au descoperit fascinanta lume subacvatică, într-un mod interactiv.
Prin programul educațional special conceput pentru ei, echipa Apele Române Crișuri le-a prezentat copiilor informații relevante despre bazinul Crișuri - Tisa - Dunăre și despre modul în care comportamentul oamenilor poate influența negativ sau pozitiv sănătatea apelor.
Peste 130 de elevi, cu vârste cuprinse între 6-12 ani, au interacționat în mod constructiv și și-au îmbunătățit cunoștințele despre lumea apelor. Bioluminiscența, PH-ul apei sau cum respiră apele au fost câteva mistere deslușite împreună prin desene animate, joc și muzică.
„Prin acest eveniment, echipa noastră a avut posibilitatea să ofere acces la informație de calitate inclusiv copiilor aflați în dificultate. Astfel, în acvariul virtual am avut ca invitați speciali mai mulți tinerii de la Centrul de Îngrijire de Zi - Direcția de Asistență Socială Oradea și de la Cătunul verde, care și-au petrecut în mod plăcut o zi de vacanță. Aducem mulțumiri cadrelor didactice de la Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu Oradea pentru toate atelierele dedicate fluviului Dunărea”, a declarat Anca Mihociu, purtătorul de cuvânt al ABA Crișuri.
Dunărea este al doilea cel mai lung fluviu din Europa. Începând cu anul 2004, la data de 29 iunie, țările din bazinul fluviului Dunărea celebrează împreună unul dintre cele mai mari sisteme fluviale din Europa.
Ziua Dunării înseamnă solidaritate între popoarele care împart acest bun comun, în ciuda diferenţelor de culturi şi istorii, având în schimb o dorinţă comună şi anume: responsabilitatea de a proteja această resursă preţioasă.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.