Inițiativa Primăriei și Colegiului Tehnic din Vadu Crișului de a promova în rândul tinerilor alergarea care este benefică pentru sănătate a prins „rădăcini” devenind o manifestare sportivă anuală cu două ediții: de primăvară și de toamnă. 

Promotori și iubitori ai sportului și în special ai alergării, organizatorii se pot mândri că sunt singurii din mediul rural al județului Bihor care promovează această formă de mișcare. Alături de organizatori, până la această ediție au fost și Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Bihor și Asociația „Sportul pentru Toți”, care au asigurat suportul tehnic, diplome, cupe şi medalii.

Cu doi ani în urmă, proiectului i s-a alăturat și Asociația „Simona Kadaș” a cărei prezență a dat un suflu nou și un impuls manifestării, atât prin popularizarea evenimentului, cât și prin contribuția la premierea câștigătorilor. Alergarea, cea mai simplă formă de manifestare sportivă, poate fi practicată indiferent de vârstă și fără cheltuieli materiale, doar prin voință. Este în acelaşi timp sursă de beneficii pentru sănătate. De aici rezultă scopul urmărit de organizatori, acela de a atrage în competiție cât mai mulți practicanți de toate vârstele. Din păcate, până în prezent, audiența și prezența a fost doar în rândul elevilor, însă organizatorii speră ca la următoarele ediții să participe și adulți. Prezenţa Simonei Kadaș printre organizatori a sporit popularitatea competiției care a devenit județeană prin prezența unor concurenți din Oradea alături de cei din Vadu Crișului.

Reușita ediției de toamnă, a XII-a, din acest an, a fost umbrită de lipsa de responsabilitate și neimplicarea DJTS și a Asociației „Sportul pentru toți”, care au acceptat în prealabil participarea, fiind trecuți pe afiș ca organizatori, dar care au renunțat să participe în ultimul moment motivând lipsa banilor!?  Ne întrebăm pe ce s-au cheltuit alocațiile bugetare ale instituțiilor amintite și cum își exercită atribuțiile pentru promovarea sportului fără bani? Sperăm ca forurile superioare să ia act de această atitudine și să stabilească măsuri de „resuscitare” a activității de sprijinire a sportului de masă.

Revenind la ediția de toamnă, chiar dacă cifra 13 este fatidică, evidențiem atât organizarea, la care un aport deosebit l-au adus, ca la fiecare ediție, profesorii  Luca Liviu și Gavriluț Adrian, alături de Simona Kadaș și soțul ei, precum și participarea celor 65 de sportivi. Dintre aceștia, 50 au provenit de la CT Vadu Crișului, iar 18 sportivi au venit din Oradea de la LPS Bihorul, CT Mihai Viteazul și Școala Gimnazială Oșorhei. Precizăm că distanțele traseului au fost stabilite diferit pentru fiecare categorie de vârstă. Apreciem aportul Poliției Locale pentru siguranța traseului.

CÂȘTIGĂTORI

Categoria 6-8 ani fete: 1. Ungur Izabela, 2. Pădurean Maria; 3. Capotă Ioana.

Băieţi: 1. Mudura Rareș Gabriel; 2. Onița Șerban
Categoria 9-10 ani fete: 1. Ungur Giulia, 2. Mezosi Petra, 3. Capotă Alisa.

Băieţi: 1. Ivan Leț Bogdan, 2. Cioară Raul Daniel, 3.Papp Botond

Categoria 11-12 ani fete: 1. Bărcui Alexandra, 2. Ilie Estera, 3. Dacin Raluca.

Băieţi: 1. Burlea Darius, 2.Kovacs Alex, 3 Lingurar Emanuil.

Categoria 13-14 ani fete: 1. Coită Denisa, 2. Ilieș Daiana, 3. Cioară Alina

Băieţi: 1. Bulzan Ionatan, 2. Gabor Cornel, 3. Alb Adelin Petru

Categoria 15-16 ani fete: 1.Bodea Manuela, 2. Potra Samanta, 3. Barabaș Bianca.

Băieţi: 1.Țintaș Darius, 2. Boldi Ionuț, 3. Hepeș Sergiu.

Categoria 17-19 ani fete: 1. Conea Mirela, 2. Toderaș Florina, 3. Nădășan Flavia.

Băieţi: 1. Lincar Răzvan, 2. Tiușdea Gabriel

Câștigătorii au fost recompensați cu diplome, medalii, tricouri și cadouri din partea Asociației „Simona Kadaş” și bani (840 lei) din partea Primăriei Vadu Crișului. Cosma Dorel, primarul comunei Vadu Crișului, i-a felicitat pe concurenți și pe organizatori.