Gazdele de la Sânmartin au pornit în trombă această partidă și au deschis scorul încă din primul minut de joc. Se părea că va fi un simplu galop de sănătate, însă dacă, în prima parte, întâlnirea a fost relativ echilibrată, în partea a doua presiunea oaspeților a crescut și, până la urmă, victoria le-a revenit pe deplin meritat cu scorul de 2-1.

Efectul „boomerang”

Cu câteva zile înaintea acestei partide, conducerea echipei din Sânmartin a luat hotărârea surprinzătoare și, după mulți, total inoportună, de a-și schimba antrenorul cu două etape înainte de terminarea turului. Dacă s-a dorit producerea unui șoc acesta a fost obținut, dar, din păcate, nu în direcția în care și-a dorit conducerea. Această decizie s-a întors împotriva conducerii și, de fapt, a întregii echipe, ca un boomerang, fiindcă echipa a jucat modest, mai ales în partea a doua a jocului.

În prima parte jocul, destul de alert, a stat sub semnul echilibrului doar la mijlocul terenului, fiindcă ocazii de poartă au avut oaspeții, iar gazdele după gol au mai avut o singură situație mai clară de-a înscrie, de fapt câte una de repriză în total. În partea a doua lucrurile au stat și mai grav, mai ales în ultimele minute când au și pierdut partida. În general pe parcursul jocului echipa gazdă a trecut peste jocul de construcție obișnuit. Baloanele erau de cele mai multe ori bubuite în față pentru S. Pop, care „înota” din greu, izolat fiind mereu între 3-4 jucători adverși. Sorian a încercat să facă totul, preț de câteva minute a jucat și fundaș dreapta, cât timp Tiponuț primea îngrijiri pe margine, dar nu a reușit mai nimic. I. Ban a jucat mai șters ca altădată. Marele absent al acestei partide a fost titularul postului de fundaș dreapta Fl. Pop, care prin urcările sale în atac destabilizează sistemul de apărare al adversarilor, iar în apărare este de neînlocuit. Toate acestea și altele pentru care nu mai avem spațiu aici,  dar vom reveni, s-au adunat și au dus din nou la un rezultat negativ, completând o serie de patru insuccese la rând. Mai trebuie adăugat aici că nu pune nimeni la îndoială competența antrenorului interimar Cosmin Bodea, însă această „mașinărie” de fotbal a fost făurită de meșterul Călin Cheregi și probabil numai el îi cunoște cu adevărat slăbiciunile, dar și el are nevoie de piese „originale” atunci când se „uzează” din diferite motive cele care sunt în funcțiune. Cu alte cuvinte, clubul din Sânmartin are un „11” valoros, dar un lot mai modest în ansamblu, exceptând cei 2-3 tineri de perspectivă care însă au nevoie de timp.

Gazdele - cu golul, oaspeții - cu ocaziile

Meciul a început încă de la prima fază, cu vârful S. Pop, șarjând pe partea stângă până în careul oaspeților, unde a fost oprit neregulamentar. Penalty-ul a fost transformat cu siguranță de același S. Pop, în minutul 1. Pe margine suporterii gazdelor își frecau mâinile de satisfacție în speranța că acesta a fost doar începutul. Dar, în continuare, chiar dacă meciul a fost destul de viu, și oarecum echilibrat, ocaziile de gol la poarta oaspeților au lipsit aproape cu desăvârșire. Singura notabilă s-a consumat în chiar ultimul minut al primei reprize când după o minge bine trimisă în careu de Ban, S. Pop, din întoarcere, a trimis periculos balonul spre poartă, dar Dombradi a reușit să rețină. În schimb, la cealaltă poartă Barabas a avut cu mult mai mult de furcă cu atacanții maramureșeni, el scoțând câteva mingi, una în mod spectaculos, în minutul 43, când a deviat în corner din plonjon șutul lui Bedea. Iar când nu a reușit el, l-a ajutat bara din stânga sa, cum s-a întâmplat ceva mai devreme, în minutul 14, atunci când Duruș a trimis un șut sănătos de la circa 25 m lateral stânga, balonul lovind bara pe colțul lung.

Inevitabilul deznodământ

Partea a doua a început cu jocul parcă ușor blazat al gazdelor, care au încercat să-și apere rezultatul de 1-0 și, încercând doar prin degajări lungi spre S. Pop, să surprindă apărarea oaspeților. În schimb, incursiunile băimărenilor prin careul Sânmartinului s-au întețit, fiind nevoie de bravurile goalkeeper-lui Barabaș, de două ori doar în fața lui Lemac, în minutele 47 și 61. Dar nu a mai putut face mare lucru în minutul 78, când Muscă, scăpat de sub control de fundașii gazdelor, a pătruns pe dreapta și dintr-un unghi dificil a tras spre colțul opus, Barabaș a plonjat și a reușit oarecum să pareze balonul, dar acesta buclucaș s-a încăpățânat să poposească în plasă spre dezamăgirea gazdelor. Cel mai bun jucător al gazdelor în această partidă, portarul Barabaș, a mai fost trădat o dată de propriii fundași la pătrunderea în dribling ca prin „brânză” printre ei, a lui Giurgiu în minutul 85, care a stabilit rezultatul final la 2-1 pentru oaspeți. În prealabil, cu un minut înainte s-a consumat singura ocazie mai serioasă a gazdelor la o fază construită de S. Pop, Sorian și Szabados.. 

Astfel după ce și Luceafărul a pierdut în această etapă, și după ce părea o posibilă lupta fratricidă între bihoreni la promovare, la un moment dat, acum această ipotetică luptă s-a mutat în Maramureș. CSC Sânmartin își va încheia evoluția din turul acestui campionat pe terenul celor de la Industria Galda, echipă aflată în mare criză de puncte.

CSC Sânmartin: Barabaş – Tiponuţ (70 Andraș), S. Nogo, D. Lupşe, M. Arsene, I. Cuc (80 Pintea), Habakuk, S. Brata (75 Szabados), Ban (64 Sârbu), Sorian, Sg. Pop. Antrenor: Cosmin Bodea.

Minaur Baia Mare: Dombradi - Liheț (46 Giurgiu), Prunescu, Simion, Duruș, Lupu, Piper, Ster (46 Tutuța), Szekely (64 Muscă), Bedea (75 Coroian), Lemac.  Antrenor: Dorin Toma

Arbitrii: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare) – Sergiu Paul Corb (Zalău), Claudiu Doarvoas (Mintia). Observatori: Mihai Jivan (Arad), Stere Guteanu (Techirghiol).