Programate a se desfășura la sfârșitul acestei săptămâni, în Bazinul Crișul, cele două partide cu Rapid București au fost amânate pentru 28 și 29 ianuarie. Astfel, vicecampioana României la polo pe apă va disputa primele jocuri oficiale din 2022 pe 21 și 22 ianuarie în compania concitadinilor de la Crișul Oradea.

Clasată pe locul al doilea, cu 12 victorii și două înfrângeri, în Superliga Națională de polo, echipa pregătită de către Dorin Costrăș și Ciprian Cîmpianu nu va juca la sfârșitul acestei săptămâni cu Rapid București, dubla etapă din prima rundă a returului fiind amânată pentru 28-29 ianuarie, anul curent. Tot la capitolul amânări intră și dubla cu Triumf București contând pentru etapa a 3-a a returului care inițial fusese programată pentru perioada 28-30 ianurie dar până la urmă se va desfășura, cel mai probabil, pe 1 și 2 februarie. Liderul campionatului intern la jumătatea sezonului regulat este campiona Steaua București care are un parcurs fără greșeală până în acest moment și se anunță din nou favorită în lupta pentru titlul național cu formația bihoreană. Până la reluarea campionatului, CSM Oradea se va pregăti în continuare pe plan local efectuând antrenamente în sala de forță și în bazin.

 

Programul reactualizat al primelor trei etape din retur pentru CSM Oradea:

21-22 ianuarie, vs Crișul Oradea (oaspete)

28-29 ianuarie, vs Rapid București (acasă)

1-2 februarie, vs Triumf București (acasă)

 

Din februarie în Bazinul Olimpic?

Viceampioana va susține în continuare jocurile de acasă în Bazinul Crișul, urmând, cel mai probabil, să revină în propria piscină pe parcursul lunii februarie după aproape doi ani de când a trebuit să o părăsească din cauza necesității renovării acesteia. Actualmente, lucrările de la Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu” sunt finalizate în proporție de peste 90%. Lucrările de renovare au început în luna martie 2020 și ar fi trebuit să se încheie, conform primelor estimări, în luna decembrie a aceluiași an. Dar iată că am intrat în 2022 și nici la această oră Olimpicul orădean nu este finalizat, perioada de renovare ajungând să dureze aproape aceeași perioadă de timp cât a fost necesar pentru constuirea acestuia. După lucrările de renovare, încălzirea se va face atât prin pardoseală, în zona birourilor și a vestiarelor, cât și prin calorifere, în zona tribunelor și a bazinului propriu-zis. Zona vestiarelor și a birourilor a fost reconfigurată, la fel și locul de acces al spectatorilor, care va fi prevăzut cu turnicheți. A fost schimbată complet copertina acoperișului, la fel și sistemul de ventilație și de iluminat. Totodată au fost schimbate și instalațiile de pompare și filtrare, dar pentru toate aceste modificări perioada de finalizare a fost depășită cu peste un an, perioada pandemică și creșterea prețurilor la materialele de construcții nefiind argumente suficiente pentru imensa întârziere.