Frământări la FC Bihor
Finanţatorii FC Bihor sunt decişi să diminueze salariile mai mari de 1.000 de euro. În acest sens, a avut loc, ieri, o întâlnire între conducerea Primăriei Oradea, Consiliului Judeţean Bihor şi jucători, reprezentaţi de Florin Ţârcă şi Ciprian Dianu. Deocamdată, părţile nu au ajuns la niciun acord în privinţa diminuării contractelor celor 12 jucători care câştigă peste 1.000 de euro lunar, urmând ca discuţiile să continue zilele acestea. De asemenea, cele două instituţii mai caută soluţii pentru a scoate clubul din impasul financiar.
Diminuarea salariilor, o prioritate pentru finanţatori
Scăderea salariilor constituie principala ţintă a finanţatorilor în încercarea de a face economii. "Căutăm soluţii pentru reducerea cheltuielilor şi diminuarea contractelor este o prioritate în acest moment, întrucât 38% din cheltuieli reprezintă fondul de salarii la prima echipă. Nu putem, însă, să ne atingem de salariile jucătorilor fără acceptul lor", a spus Florin Birta, consilier al primarului Ilie Bolojan şi membru în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA). Fondul de salarii al jucătorilor de la primă echipă este de peste 25.000 de euro pe lună. Primarul Bolojan a propus reducerea angajamentelor cu 30%, procent care, însă, ar putea fi ajustat în urma negocierilor. Oricum, situaţia de acum nu face decât să tensioneze atmosfera la echipa orădeană, o astfel de măsură putând fi aplicată înaintea reluării pregătirilor.
Oscilează între Liga a II-a şi a III-a
Cu aproape o săptămână înaintea începerii campionatului, FC Bihor nu este sigură de participarea în Liga a II-a. Pentru perioada august - decembrie 2009, clubul are nevoie de 20 de miliarde lei vechi, dar instituţiile care-l finanţează nu pot asigura decât 5 miliarde de lei. În plus, FC Bihor mai are şi datorii de 20 de miliarde lei. "Situaţia e chiar delicată. Se pune şi problema să înscriem echipa în Liga a III-a, dar există şi riscul să participăm în Liga a II-a şi, spre finalul turului, să fim în postura de a nu mai putea continua din cauza problemelor financiare", susţine Florin Birta. În acest an, Consiliul Local Oradea a virat grupării orădene 20 de miliarde de lei, iar Consiliul Judeţean Bihor a alocat 11 miliarde lei.
Preşedintele Gheorghe Alexandrescu a evitat să mai comenteze situaţia, dar a lăsat să se înţeleagă că, la începutul săptămânii viitoare, şi-ar putea anunţa demisia dacă lucrurile nu se vor aşeza pe făgaşul normal. "Nu mai spun nimic. Răspunsul meu îl veţi afla pe data de 10 august", a precizat Alexandrescu, care a plecat nervos de la întâlnirea cu conducătorii Primăriei şi Consiliului Judeţean.
Altfel, din raţiuni financiare, echipa a doua a FC Bihor va activa în Liga a IV-a, deşi ar fi avut ocazia să evolueze în continuare în eşalonul trei.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.