Proiectul „Tenisul în comune şi sate" demarat în urmă cu doi ani şi jumătate de CS Voinţa Oradea în colaborare cu Consiliul Judeţean Bihor a avut cea mai mare priză în rândul copiilor şi profesorilor din Vadu Crişului şi Şuncuiuş.

Sălile de sport din cele două aşezări din Defileul Crişului Repede s-au dovedit neîncăpătoare pentru numărul mare de practicanţi ai „sportului alb". Dacă în Şuncuiuş există şi alternativa unor terenuri (2) în aer liber pe ciment, în Vadu Crişului cei peste 30 de practicanţi ai tenisului au doar varianta sălii de sport din localitate. Situaţia este pe cale să se îmbunătăţească, pentru că Primăria a luat decizia de a amenaja două terenuri cu zgură chiar în centrul comunei.

Materializarea unui asemenea proiect ar fi o gură de oxigen pentru numeroşii practicanţi ai tenisului din comună, mai ales că pe această suprafaţă se desfăşoară majoritatea turneelor în ţara noastră. Ca să nu mai spunem că o astfel de iniţiativă ar avea darul să vină şi în sprijinul turismului din zonă, întrucât turiştii amatori de tenis ar avea ocazia să-şi satisfacă hobbyul chiar şi în vacanţă.  Antrenorul orădean Mircea Drăgoi, cel care în fiecare săptămână se deplasează de patru ori în cele două aşezări pentru a dezvălui copiilor din tainele tenisului, s-a arătat dispus să ofere consultanţă pentru amenajarea celor două terenuri. Directorul CS Voinţa are experienţa unui asemenea demers, pentru că în 2008 la arena orădeană au mai „apărut" patru terenuri, pe lângă cele cinci existente deja. „Iniţiativa autorităţii locale din Vadu Crişului este extraordinară. Ce bine ar fi dacă ea ar fi repetată şi în alte locuri din judeţul nostru, precum Beiuş, Lunca, Diosig, Tinca, zona Aleşd şi înşiruirea ar putea continua. În mediul rural un astfel de proiect poate fi înfăptuit şi cu fonduri europene, astfel că apăsarea asupra primăriilor interesate nu ar fi atât de mare. Copiii din provincie şi de la ţară ar merita să aibă condiţii de a practica un sport atât de frumos", a comentat Mircea Drăgoi.