În săptămâna 22 – 26 februarie, serviciile Direcției Arhitect Șef din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Bihor vor funcționa cu perturbări.

Această situație este cauzată de mutarea componentelor hardware de la actualul sediu din strada Gheorghe Dima, nr. 3 la viitorul sediu din strada Armatei Române, nr. 1.

Din 1 martie, Direcția Arhitect Șef va începe să funcționeze la noul sediu din strada Armatei Române, nr. 1, în cadrul clădirii Muzeului Țării Crișurilor. Accesul se va face pe partea cu Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai”.

Tot de la începutul lunii martie va fi eficientizată relația cu cetățenii, astfel încât timpii pentru eliberarea documentelor să fie considerabil reduși. Prin urmare, eliberarea certificatului de urbanism se va face în termen de cinci zile lucrătoare (dacă avizul primarului este dat în 48 de ore), în timp ce pentru eliberarea unei autorizații de construire, noul termen va fi de zece zile lucrătoare, cu posibilitatea de a fi redus la cinci zile, în schimbul unei taxe de urgență de maximum 300 de lei (în funcție de tipul construcției această taxă de urgență va fi diferențiată). Până acum, timpul de soluționare a cererilor a fost de peste o lună.

La noul sediu se vor înregistra și documentele – astăzi cetățeanul este nevoit să vină la sediul Consiliului Județean Bihor pentru a primi număr de înregistrare pentru documentele solicitate, iar mai apoi poate să le depună la sediul Direcției Arhitect Șef. De asemenea, taxele vor putea fi plătite tot la noul sediu, cu numerar sau cu un card bancar.