Artistul fotograf orădean Ştefan Toth A.FIAP a fost invitat, recent, de către Departamentul de Relaţii Internaţionale a Artiştilor Fotografi din China să participe în această perioadă la ceremonia de deschidere a celei de a XII-a Expoziţii internaţionale de artă fotografică a Chinei şi la Festivalul fotografic cultural internaţional, în oraşul Lishui, situat în vecinătatea cunoscutei metropole Shanghai.

La această manifestare au fost invitaţi cei mai renumiţi artişti fotografi din 103 ţări şi regiuni din întreaga lume, artistul fotograf Ştefan Toth A.FIAP fiind singurul din România. Pentru acest Salon Internaţional, organizatorii au primit peste 38.000 de lucrări, trimise de 4.800 de artişti fotografi din întreaga lume. Cu acest prilej, va fi vernisată, în prezenţa autorului orădean, expoziţia sa: "Retrospectiva Ştefan Toth A.FIAP". De asemenea, în cadrul festivalului internaţional, va fi organizat şi un simpozion internaţional axat pe problematica actuală a artei fotografice mondiale, unde artistul fotograf orădean va susţine lucrările intitulate "Încotro se îndreaptă arta fotografică" şi "Arta care cucereşte".

Revenit la Beijing, artistul fotograf orădean Ştefan Toth A.FIAP, în calitate de preşedinte al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România, va fi primit de către domnul Li Qianguang, preşedintele Asociaţiei artiştilor fotografi din China, cu care va perfecta şi semna protocolul de colaborare culturală bilaterală dintre cele două asociaţii naţionale, pe termen lung şi pentru anul 2008.