Ieri, la sediul Centrului Școlar de Educație Incluzivă Nr.1 Oradea, a avut loc etapa județeană a proiectului concurs național cu participare internațională „Podul prieteniei”/Friendship bridge, ediția a VII-a, 2017. Prin activitățile propuse, proiectul urmărește dezvoltarea abilităților artistice la elevii din ciclul preșcolar, primar și gimnazial, în vederea socializării și integrării lor în societate.

 

Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr.1 Oradea s-a umplut, ieri, de culoare, cu prilejul etapei județene a proiectului concurs internațional „Podul prieteniei”/Friendship bridge, ediția a VII-a, 2016-2017, acțiune prevăzută în C.A.E.N. al M.E.N.C.Ș. Activitățile au fost organizate pe patru secțiuni: concurs workshop/atelier de lucru pentru elevi de confecționare de lucrări colective din materiale reciclabile pe tema „SOS Natura”; concurs de desene/picturi pentru elevi; concurs de colaje pentru elevi și concurs de lucrări virtuale pentru  profesori. La secțiunea workshop, au participat 50 de elevi, de la 17 instituții de învățământ din Oradea și județul Bihor (5 din învățământul special, iar 12 din învățământul de masă); la secțiunea desene, au fost 82 de participanți, iar la concursul de desene/picturi - 101.

Obiectivele urmărite au fost: realizarea unor creații artistico-plastice (picturi/desene, colaje) utilizând tehnici diverse; realizarea unor lucrări virtuale (create de profesori) utilizând mijloacele IT; prezentarea creațiilor artistice în cadrul expoziţiei județene organizată la CSEI Nr. 1 Oradea în februarie 2017, precum și confecţionarea de obiecte/machete/lucrări colective din materiale reciclabile cu tema „SOS Natura”.

Evenimentul s-a desfășurat în parteneriat cu: Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Consiliul Județean Bihor, Casa Corpului Didactic a Județului Bihor, 17 instituții de învățământ din Oradea și județul Bihor, Fundația LIFE 2008 din Oradea și Societatea Cap Group.

Alături de directorii școlii gazdă și echipa de proiect (formată din cinci persoane), printre oaspeții prezenți la eveniment, s-au numărat: prof. Alina Vese, prof. Florin Negruțiu și prof. Elena Moțoc-Chivari, din partea ISJ Bihor; de la Casa Corpului Didactic a Județului Bihor - prof. Carmen Bodiu, director, și prof. Szabo Florina, profesor metodist; Mioara Derecichei, de la Consiliul Județean Bihor; Mirela Codila, de la Fundația LIFE 2008 din Oradea; prof. Maria Nan, de la GPP 52, prof. Ligia Cristea, de la Liceul de Arte Oradea și prof. Stela Tăut, de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” din Oradea.

„Scopul acestor activități este dezvoltarea abilităților artistice și practice la copii. Copiilor le place să decupeze, să lipească, să deseneze, să fie creativi”, ne-a declarat prof. Elena Erdeli, coordonatoarea proiectului, menționând că în luna martie, va avea loc etapa națională a proiectului, iar în luna mai, etapa internațională.