Din momentul în care a apărut, fotografia a schimbat lumea. Cuvântul fotografie provine din limba greacă şi înseamnă „a picta cu lumină”. Crişana vă propune o istorie în imagini a anului 2016 văzut prin obiectivul fotoreporterilor ziarului.

 

18 septembrie - O nouă ediţie Oradea City Running Day, competiţie organizată la standarde europene. Bine organizat, cu trasee bine delimitate și cu reguli puse la punct, concursul a atras peste 700 de alergători.  

 

 

 

 

 

 

19 septembrie - Muzeul Cetăţii şi Oraşului Oradea a transmis un mesaj prin care cetăţenii sunt rugaţi să doneze obiecte din epoca comunistă. La primele ore ale dimineţii, la sediul muzeului au sosit şi primele pachete, din partea tehnicianului criminalist Nicolae Meseşan, fost fotoreporter al cotidianului Crişana.

 

 

 

 

 

 

19 septembrie - Chestorul Liviu Popa, şeful IPJ Bihor, a fost citat la sediul DNA Oradea. Alături de el au fost citaţi şeful Poliţiei Municipiului Beiuş, Remus Indrei, şeful Secţiei Poliţiei Rurale Beiuş, Dorin Vesa, şeful de post de la Pietroasa, Gheorghe Bat, şi şeful de post de la Cărpinet, Raul Rotar, cu toţii fiind cercetaţi într-un dosar de corupţie.

 

 

 

 

 

 

22 septembrie - Sute de biciclişti au participat la cea de-a doua ediţie a Critical Mass din an. Ca de fiecare dată, bicicliştii au cerut să le fie respectate drepturile în trafic şi au atras, în acelaşi timp, atenţia asupra poluări

 

 

 

 

 

 

26 septembrie - Inaugurarea oficială a centralei pe gaz, în timpul vizitei efectuate la Oradea de ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea. Investiţia a costat 54 milioane de euro, finanţarea fiind asigurată prin Programul Operațional Sectorial Mediu.

 

 

 

 

 

 

27 septembrie - A început Festivalul Internaţional de Teatru Oradea, aflat la cea de-a patra ediţie, cu premiera spectacolului „Domnul Jurdan”, rescriere dramatică după comedia „Burghezul gentilom” de Jean Baptiste Poquelin Molière, în direcţia de scenă a lui Victor Ioan Frunză.