18 octombrie - La un an de la plecarea spre veșnicie a reputatului biolog Anna Marossy, Asociaţia Pescarilor Sportivi Aqua Crisius a organizat pe malul lacului Ochiul Mare din rezervația Pârâul Pețea din Băile 1 Mai un eveniment comemorativ, care a fost marcat prin dezvelirea unui monument închinat memoriei sale. Monumentul a fost realizat de către artistul beiușean Dan Daniel.

 

 

 

 

 

20 octombrie - Aproximativ treizeci de cadre didactice de la Școala Gimnazială nr. 1 Finiș au protestat față de modul în care primarul Ioan Man a evaluat CV-ul directoarei școlii, Viorica-Aurelia Cristian, la examenul pentru postul de director.

 

 

 

 

 

 

22 octombrie - În jur de 8.000 de persoane, majoritatea reprezentanți ai unor culte religioase, au participat la un miting pentru „familia tradițională” prin care s-a cerut clarificarea termenilor folosiți în Constituția României pentru definirea familiei.

 

 

 

 

 

23 octombrie - În Sala Mare a Teatrului Regina Maria a avut loc premiera naţională „Cabaretul Dada”, de Matei Vişniec, în regia Ancăi Bradu. Un spectacol eveniment, lansat la 100 de ani de la înfiinţarea curentului, Cabaretul Dada relevă printr-o împletire brechtiană de absurd, nihilism şi primitivism, argumentul dadaismului politic care a fascinat căutările dramaturgului Matei Vişniec.

 

 

 

 

 

27 octombrie - Revista Familia şi-a decernat premiile aferente anului 2016 în cadrul unui eveniment organizat în Aula Magna a Universităţii din Oradea. Ana Blandiana, Mircea Mihăieş, Doru Dorian sau Mircea Peteanu au fost doar câţiva dintre scriitorii onoraţi cu un premiu.

 

 

 

 

 

1 noiembrie - Guvernul Canadei a anunţat oficial că intenţionează să elimine vizele pentru români începând cu 1 decembrie 2017. Anunţul a venit după semnarea acordului de parteneriat comercial UE-Canada, semnat în 30 octombrie, după negocieri intense.