La Muzeul Ţării Crişurilor bat clopotele în dungă
Unii cercetători afirmă că nu întotdeauna compararea, până la identificare, unor fenomene istorice din epoci diferite este
binevenită, corectă, ştiintifică. Ea poate viza speculativul, forţa mai mult spectaculosul, devine o metodă abilă de a arunca păcate vechi asupra unor păcătoşi noi - nu neapărat în temă cu gafele înaintaşilor. Pe de altă parte, ştiinţa în general, în variile ei domenii, constată cum excesele înaintaşilor se pot transmite genetic urmaşilor, marcându-i de-a lungul a numeroase generaţii.
Pentru sfera politicii, atât de complexă şi contradictorie uneori, la capitolul păcate şi excese, contabilizăm lipsa memoriei istorice, semidoctismul, inconsecvenţa, aproximativul, aroganţa, minciuna, iar ca un corolar al tuturor "calităţilor" mai sus amintite - prostia. Toate sunt boli contagioase pe care unii le moştenesc pe linia unei filiaţii evidente, ce caută să şi-o ascundă cu disperare.
Astfel văzute lucrurile, actualul P.S.D. este indiscutabil moştenitorul direct al fostului P.C.R. Nu numai al celui de dinainte de 1989, prin liderii săi proveniţi din rândurile 2-3-4 ai vechii nomenclaturi (şi alte partide post-decembriste au un număr mai mic sau mai mare de "foşti"), ci şi a Partidului Comunist din România interbelică, cunoscut pentru politica sa antinaţională, cominternistă la adresa unităţii şi stabilităţii interne a statutui român.
Aproape fără să vrea, periculos de inconştienţi, "genetic" - pesediştii au moştenit una din tarele comuniştilor interbelici: munca (lupta) în ilegalitate ca formă de agresare a intereselor propriului popor.
Dintre numeroasele exemple concrete pe care le contabilizăm aproape zilnic la acest capitol, detaliem astăzi unul din Bihor, încă nedat publicităţii de P.S.D.-ul local, cu atât mai mult de conducerea centrală de la Bucureşti. Este vorba de cedarea clădirii Muzeului Ţării Crişurilor din Oradea către Episcopia Romano-Catolică de Oradea, în cadrul înţelegerilor deja tradiţionale P.S.D.-U.D.M.R. Bravo! Încă un succes al politicii de trădare a intereselor naţionale de către triumviratul PSD - UDMR - PD. Dar cum nici un triumvirat politic nu a rezistat prea mult în istorie, aşteptăm alegerile locale şi parlamentare din 2004.
Vineri, 27 iunie anul curent, a avut loc o conferinţă de presă cu participarea prefectului, preşedintelui Consiliului Judeţean şi directorului Muzeului Ţării Crişurilor. Presa locală, mai puţin ?Crişana?, prezintă, oarecum triumfalist, succesul înţelegerii politice PSD - UDMR, concretizat în cedarea Palatului Baroc şi sacrificarea Muzeului intrat în ?moarte clinică?.
Ziarul ?Adevărul? (vezi 1 iulie 2003, p.2) anunţa naţiunii aranjamentul politic în discuţie. Peste cinci ani, Muzeul va fi scos în stradă sau îngrămădit într-o clădire neadecvată.
În ultimul număr al revistei România Mare, se publica un scurt anunţ al Biroului de presă al PRM, datat 16 iunie 2003, în care, sub titlul "P.S.D. încearcă să ofere U.D.M.R.-ului clădiri de patrimoniu naţional din Transilvania" se precizează că, în curând, clădirile Muzeului Ţării Crişurilor din Oradea şi Bibliotecii Batthyaneum din Alba Iulia, împreună cu întregul lor inventar, vor fi cedate unor instituţii bisericeşti patronate de U.D.M.R. (va urma)
Comentarii
Nu există nici un comentariu.