Cotele contribuțiilor sociale pe care trebuie să le achite angajatorii și salariații sunt stabilite potrivit prevederilor Codului fiscal.

Cotele contribuțiilor de asigurări sociale de sănătate, valabile în anul 2017, sunt următoarele: 5,5% - în cazul contribuției individuale a salariatului; 5,2% - în cazul contribuției datorate de angajator. În ceea ce privește contribuția pentru concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate, cota valabilă în anul curent este de 0,85%, la fel ca anul trecut. De asemenea, se păstrează și valabilitatea cotei contribuției de asigurare pentru accidente de muncă și boli profesionale, diferențiată în funcție de clasa de risc este, potrivit legii cuprinsă între 0,15% și 0,85%. Tot Codul fiscal stabilește cotele aplicabile contribuțiilor de asigurări sociale (contribuțiile la pensii). Astfel, anul în curs, acestea sunt următoarele: 26,3%, pentru condiții normale de muncă (din care 10,5% pentru contribuția individuală a salariatului și 15,8% pentru contribuția datorată de angajator); 31,3%, pentru condiții deosebite de muncă (din care 10,5% pentru contribuția individuală a salariatului și 20,8% pentru contribuția datorată de angajator); 36,3%, pentru condiții speciale de muncă și pentru alte condiții de muncă, așa cum sunt prevăzute de Legea pensiilor (din care 10,5% pentru contribuția individuală a salariatului și 25,8% pentru contribuția datorată de angajator). Trebuie precizat că, potrivit legii, cota de contribuție aferentă fondurilor de pensii administrate privat este de 5,1% (este inclusă în contribuția la pensii amintită mai sus), la fel ca în 2016. De menționat că se păstrează și tariful de 2,15 lei pentru talonul de plată trimis la domiciliul beneficiarilor, în cazul în care aceștia primesc bani într-un cont bancar. Cotele de contribuții de asigurări pentru șomaj ce se aplică anul acesta sunt următoarele, de asemenea cu precizarea că ele s-au aplicat și în 2016: 0,5% pentru contribuția individuală a salariatului; 0,5% pentru contribuția datorată de angajator. De precizat că angajatorul este cel care are obligaţia calculării, declarării și plata tuturor contribuțiilor sociale obligatorii, indiferent că este vorba de contribuțiile datorate de firmă sau cele datorate de salariați.

Reamintim, totodată, că prevederile legale stabilesc și existența unei contribuții la Fondul de garantare pentru plata creanțelor salariale. Cota acesteia, valabilă în 2017 și datorată de angajator, este tot de 0,25%. În cazul tuturor contribuțiilor sociale obligatorii, angajatorul este cel ce se ocupă de calcularea, declararea și plata acestora. Asta indiferent că este vorba de contribuțiile datorate de firmă sau de contribuțiile datorate de salariați. O serie de articole referitoare la contribuțiile sociale și beneficiile asigurate de plata acestora poate fi găsită aici.