Pe ordinea de zi a Consiliului Local de joi, 30 martie, au figurat trei puncte privind consolidarea şi refacerea versantului la Grădina Publică Ciuperca. Lucrările au început deja, municipalitatea evitând să mai avanseze un termen până la care acestea vor fi finalizate.

 

Aşa cum menţiona primarul Oradiei Ilie Bolojan într-o conferinţă de presă organizată marţi, odată aprobate cele trei hotărâri privind consolidarea şi refacerea lucrărilor distruse în urma alunecărilor de teren produse în luna noiembrie la Grădina Publică Ciuperca, lucrările vor putea fi demarate. „Este vorba despre două categorii de lucrări, şi anume cele de consolidare, care vor începe chiar în aceste zile, după care se va întocmi proiectul de refacere a lucrărilor”, a declarat primarul Bolojan.

Unele dintre lucrări vor fi încredinţate direct, iar pentru altele, cu o valoare de execuţie mai mare, vor trebui organizate licitaţii. Într-o primă fază, care va dura 30 de zile, vor fi rigidizate fundaţiile şi executate drenurile de adâncime, etapă pentru care este prevăzută suma de 246.995 lei. Faza a doua a lucrărilor de refacere, ce va dura aproximativ o lună jumătate, prevede realizarea unui prim rând de piloţi de susţinere foraţi la cota 167,5 m, în acest sens fiind prevăzută suma de 466.956 lei, fără TVA. Într-o ultimă fază, va fi realizat un alt rând de piloţi de susţinere, de această dată la cota 177,5 m, etapă care va dura aproximativ două luni şi va costa peste 900.000 lei.