Asociaţia "Pro Bambini", din Oradea, a organizat ieri, în Sala festivă a Liceului Teologic Greco-Catolic, prima ediţie a Festivalului Copiilor, ocazie cu care a avut loc un spectacol şi un carnaval dedicat celor mici, întregul eveniment dorindu-se a fi un cadou pentru ei de Ziua Internaţională a Copilului.

Programul artistic a fost susţinut de grupuri de copii de la: Fit-Dance Vogue Center, Feeling Dance, de la Şcolile cu clasele I-VIII "Nicolae Bălcescu" şi Şcoala nr. 11 din Oradea, de la Liceul Greco-Catolic din Oradea, Corul de Cameră "Fiat Lux" din Oradea, copii de la Liceul de Artă, precum şi o fetiţă de la Şcoala "Oltea Doamna". În acelaşi context, a avut loc şi un carnaval animat de clovnii Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea şi de Igor Lungu, actor la Teatrul "Arcadia", ocazie cu care clovnii i-au pictat pe copii pe faţă, au făcut giumbuşlucuri şi au modelat baloane pe care le-au împărţit micuţilor. În plus, ca urmare a unui parteneriat între Asociaţia "Pro Bambini" şi Teatrul "Arcadia", cele mai frumoase patru măşti au fost premiate cu câte o invitaţie la Teatrul "Arcadia", pentru stagiunea 2009-2010. Crina Dobocan, preşedinta Asociaţiei "Pro Bambini", ne-a mărturisit că a organizat acest festival pentru a le face un cadou celor mici de 1 Iunie, fiecare dintre cei 200 de copii implicaţi în spectacol primind la final un pachet de dulciuri şi o diplomă de participare.

Parteneri au fost: Liceul Teologic Greco-Catolic din Oradea,Teatrul de Stat pentru Copii şi Tineret "Arcadia" din Oradea şi Asociaţia Caritas Eparhial Oradea.