Pentru al treilea an consecutiv, ca o continuare a eforturilor susţinute, de ani în şir, de organizaţiile de mediu din judeţele Bihor, Alba şi Cluj pentru păstrarea zonei Munţilor Apuseni cât mai aproape de starea ei naturală, se va organiza o tabără de voluntariat.
Aceasta se va desfăşura în perioada 28 iulie - 3 august, în zona platoului carstic Padiş din Parcul Natural Apuseni şi va cuprinde circa 30 de participanţi. Tabăra este organizată în cadrul proiectului cu acelaşi nume, finanţat de Autoritatea Naţională pentru Tineret, scopul fiind dezvoltarea unui cadru pentru educarea şi implicarea activă a tinerilor studenţi din judeţ în acţiuni de protecţie a mediului în zona Parcului Natural Apuseni. Pentru aceasta, majoritatea celor înscrişi au participat la câteva sesiuni de instruire susţinute de reprezentanţi ai CAPDD şi ai Administraţiei Parcului Natural Apuseni. De asemenea, ei au primit materiale informative cu privire la regimul de protecţie aplicat, în Parc, regulile pe care trebuie să le respecte toţi vizitatorii acestuia şi modul de funcţionare a Administraţiei Parcului. Tinerii studenţi vor fi implicaţi în activităţi de educaţie în natură şi în activităţi de voluntariat specifice zonei de Parc. Pasul următor va fi participarea efectivă la tabără, unde tinerii vor avea ocazia să vadă aplicarea legilor privind protejarea patrimoniului natural al zonei Apuseni, precum şi să contribuie la o mai bună administrare a zonei.
Şi în acest an, în urma parteneriatului dintre CAPDD-Bihor şi Serviciul Public Salvamont-Salvaspeo Bihor, participanţii la acţiune vor lucra împreuna cu membrii Salvamont pentru schimbarea indicatoarelor de pe traseele turistice şi vor face de serviciu la Punctul de informare turistică ce funcţionează, din această vară, la locul de campare Glăvoi.