Angajatorii care împiedică inspectorii de muncă să îşi desfăşoare controalele vor plăti amenzi mai mari decât în prezent. Astfel, cuantumul amenzilor contravenţionale a fost majorat cu 500 de lei, sancţiunile având sume cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei.

Fapte supuse sancţiunilor

Potrivit Proiectului de Lege pentru pentru modificarea şi completarea Legii nr. 108/1999 privind înfiinţarea şi organizarea Inspecţiei Muncii, republicată, faptele pentru care angajatorii pot fi amendaţi sunt: împiedicarea, în orice mod, a inspectorilor de muncă să exercite, total sau parţial, controlul sau să efectueze cercetarea evenimentelor potrivit prevederilor legale prin orice aţtiune sau inacţiune a conducătorului unităţii, reprezentantului legal, a unui angajat, prepus sau a altei persoane aflată în locaţiile supuse controlului, inclusiv refuzul persoanei găsite la locul de muncă de a completa fişa de identificare; neîndeplinirea sau îndeplinirea parţială de către entitatea controlată a măsurilor obligatorii dispuse de inspectorul de muncă, la termenele stabilite de acesta; nerespectarea de către conducătorul unităţii, reprezentantul legal al acesteia, angajaţi, prepuşi sau alte persoane aflate în locaţiile supuse controlului a obligaţiei de a pune la dispoziţia inspectorilor de muncă, în termenul stabilit de inspectorii de muncă, documentele şi informaţiile solicitate de către aceştia, necesare controlului sau cercetării evenimentelor.

Atribuţii extinse

Prin noile prevederi legale, au fost, totodată, extinse şi atribuţiile inspectorulilor de muncă. Concret, ei au dreptul să dispună retragerea sau suspendarea autorizaţiei de funcţionare a societăţii, în timp ce în legea în vigoare ei puteau doar propune acest lucru.  De asemenea, eu vor avea dreptul să aplice sigilii sau semne distinctive cu valoare de sigiliu, dar şi să dispună interzicerea, restricţionarea şi chiar retragerea unui produs de pe piaţă. Totodată, ei vor putea să ridice, de la entitatea controlată, temporar pe perioada verificărilor, orice document care poate constitui o probă.

Proiectul de Lege mai prevede şi includerea funcţiei de inspector de muncă în categoria funcţiilor publice cu statut special şi chiar formularea unui Statut al inspectorului de muncă, care să fie reglementat prin lege şi care ar urma să fie adoptat în termen de 60 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial a acestui act normativ. Potrivit actului normativ, inspectorii de muncă vor avea dreptul să desfăşoare activitate de control pe tot teritoriul ţării, indiferent de locul de muncă în care îşi desfăşoară activitatea în mod curent, în baza unei decizii emise de inspectorul general de stat.