Principalul responsabil de dosarul nuclear iranian, Ali Larijani, a demisionat, a anunţat sâmbătă agenţia oficială iraniană IRNA, citând Guvernul de la Teheran, relatează AFP.
Politica nucleară iraniană nu se va schimba, a declarat ieri purtătorul de cuvânt al diplomaţiei iraniene, citat de AFP.

"Demisia lui Larijani a fost aprobată de preşedinte, dar politica Republici Islamice Iran îşi păstrează obiectivul neschimbat", a declarat Mohammad Ali Hosseini în cadrul unei întâlniri cu presa, la o zi după demisia-surpriză a lui Larijani. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe a dezminţit orice divergenţe între Larijani şi preşedintele Mahmoud Ahmadinejad, pe care speculaţiile le considerau motivul demisiei. El a reafirmat că Iranul "va continua în mod ferm pe această cale şi nu va surveni nici o schimbare" în politica sa nucleară. Teheranul refuză să îşi suspende programul de îmbogăţire a uraniului, situaţie care riscă să genereze o nouă rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU care să impună noi sancţiuni. Larijani a fost înlocuit de Said Jalili, ministru adjunct de Externe, un apropiat al preşedintelui Ahmadinejad.