Echipa pe care handbaliştii o înfruntă astăzi de la ora 16.00 la Arena „Antonio Alexe” are aproximativ acelaşi calibru ca şi cel al formaţiei pe care CSM Oradea o învingea săptămâna trecută în deplasare. Elevii pregătiţi de Sebastian Tudor primesc vizita Academiei Minaur Baia Mare într-un meci care contează pentru etapa a 16-a din Seria B a Diviziei A.

Aparent un adversar facil, echipa Academiei Minaur Baia Mare ar putea pune probleme formaţiei clasate pe locul al doilea, dacă privim prin prisma rezultatului înregistrat în runda precedentă. Băimărenii, jucători tineri, dar valoroşi, au învins atunci pe Universitatea Craiova, rezultatul înregistrat în Sala „Lascăr Pană” fiind 31-29. Cu toate acestea, cu un lot de jucători mai valoroşi, dar şi mai experimentaţi, CSM Oradea porneşte cu prima şansă. În turul campionatului, băieţii lui Sebi Tudor au câştigat la o diferenţă de 10 goluri (32-22) duelul de la Baia Mare. Linia de clasament a formaţiei gazdă este net superioară: dacă CSM Oradea ocupă locul al doilea cu 35 de puncte după 11 succese şi două rezultate de egalitate, Academia Minaur se clasează pe locul al 8-lea cu 13 puncte obţinute din 4 vicitorii, o remiză şi 8 înfrângeri.

 

Alte jocuri din etapa a 16-a: Avram Iancu Arad - HCM Sighişoara, Universitatea Craiova - Universitatea Cluj şi CNE Sighişoara - CNOT Braşov. HC Sibiu şi CSU Târgu Jiu stau. Partida Minaur Baia Mare - CSU Poli Timişoara s-a disputat ieri după închiderea ediţiei.