Trei din ultimele patru meciuri oficiale disputate de CSM CSU Oradea au fost decise după prelungiri. La Timişoara, însă, şansa nu le-a mai surâs orădenilor, care au suferit a şaptea înfrângere în Liga Naţională, scor 84-85 după două reprize suplimentare de joc.

Cu trei meciuri înaintea încheierii primei faze a sezonului regulat, campioana nu este sigură de o clasare în primele şase locuri. 

"Noi am făcut un joc bun, mai ales în prima parte. Ulterior am fost în imposibilitate să jucăm ceea ce am fi dorit. În plus, eu cred că am avut și ghinion la ultimele faze de joc, însă și acest aspect face parte din baschet. Aceste lucruri nu știrbesc cu nimic din victoria lui BC SCM Timișoara.

Acest eșec ne pune într-o situație delicată pentru ultimele etape din prima fază a sezonului regulat. Cu o victorie, eu cred că aveam șanse foarte mari să ne asigurăm locul între primele șase și implicit calificarea în playoff. În aceste condiții nu vom avea liniște și nu putem să ne concentrăm exclusiv pe aventura continentală. Ne așteaptă un meci foarte greu la București, cu Dinamo. Suntem într-o situație în care nu mai avem voie să facem pași greșiți", consideră antrenorul Cristian Achim, care consideră BC Timişoara o pretendentă la podium. "Eu am văzut Timișoara între primele șase de la începutul sezonului. Alcătuiesc o echipă redutabilă, au jucători de mare valoare și chiar dacă uneori se întâmplă ca o echipă realmente bună să nu aibă rezultate, pentru Timișoara nu a fost cazul. Eu văd Timișoara luptându-se pentru o medalie”, a adăugat Achim.

Meciul cu Dinamo are loc mâine, în deplasare, de la ora 17.00 (Digi Sport 3).

Celelalte rezultate ale etapei a 19-a: Olimpic Baia Mare - BCM U Pitești 56-83,  SCM U Craiova – U BT Cluj 74-75. CSU Sibiu - BC Mureș 82-66 şi Steaua București – Dinamo București 83-90. Phoenix Galați a stat.

Clasament

1. U BT Cluj - 32 puncte (15 victorii - 2 înfrângeri)

2. Steaua București - 29 puncte (12-5)

3. CSU Sibiu - 30 puncte (12-6)

4. BC Timișoara - 29 puncte (11-7)

5. CSM CSU Oradea - 27 puncte (10-7)

6. BCM U Pitești - 27 puncte (10-7)

--------------------------------------------------------------------------------------

7. BC Mureș - 26 puncte (9-8)

8. Phoenix Galați - 23 puncte (6-11)

--------------------------------------------------------------------------------------

9. Dinamo București - 22 puncte (5-12)

10. SCM U Craiova - 21 puncte (4-13)

11. Olimpic Baia Mare - 19 puncte (1-17)