Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu” a găzduit jocurile ultimului turneu final din cadrul Campionatului Naţional de polo pentru juniori I. La capătul unei competiţii în care titlul s-a decis în ultima partidă, formaţia pregătită de Ciprian Cîmpianu a izbutit să cucerească titlul de campioană naţională, învingând Steaua cu 12-8 (3-3, 3-0, 4-3, 2-2).

 

Început marţi, turneul a consemnat rezultate normale, favoritele, Crişul Oradea şi Steaua Bucureşti, reuşind să se impună de fiecare dată. În aceste condiţii, jocul disputat ieri între primele două clasate avea caracter decisiv, cu toate că echipa din Capitală avea mai multe variante la dispoziţie. Orădenii puteau deveni campioni doar în eventualitatea unei victorii la cel puţin trei goluri diferenţă, ceea ce s-a şi întâmplat în cele din urmă. Acest fapt a fost posibil şi pentru că Ciprian Cîmpianu a putut conta pe doi poloişti, Bogdan Remeş şi Victor Kovats, care au evoluat în acest sezon pentru CSM Digi Oradea în Superliga Naţională. Nici Steaua nu a stat mai rău la acest capitol, orădeanul Cosmin Goina, antrenorul echipei din Capitală, avându-i la dispoziţie pe Vlad Georgescu şi Victor Antipa, golgeterii turneului înaintea duelului pentru titlu. Crişul Oradea a avut o absenţă de marcă, portarul Raul Gavriş, care apărat în Superligă în actualul sezon, fiind accidentat. Un alt detaliu care vorbeşte despre valoarea şcolii orădene de polo este faptul că pentru Steaua Bucureşti evoluează nu mai puţin de patru orădeni: portarul Șerban Abrudan și jucătorii Andrei Drăghici, Raymond Jiganea și Andrei Buda.

 

Crișul Oradea: Bogdan David, Sergiu Terean - Victor Kovats, Bogdan Remeş, Cristian Sechei, Andrei Podină, Richard Hubert, Zalan Gui, Antonio Dolha, Bogdan Codilă, Șerban Oltean, Laszlo Gergely, Nichita Ilisie, Sergiu Palotaş. Antrenor: Ciprian Cîmpianu.

 

Rezultate consemnate:

 

Etapa I

Crişul Oradea - Triumf Bucureşti 7-2

Dinamo Bucureşti - Steaua Bucureşti 6-9

 

Etapa a II-a

Triumf Bucureşti - Steaua Bucureşti 9-11

Crişul Oradea - Dinamo Bucureşti 11-5

 

Etapa a III-a

Dinamo Bucureşti - Triumf Bucureşti 7-11

Crişul Oradea - Steaua Bucureşti 12-8

 

Clasament final

 

1. Crişul       6        5        0        1        58-35 15

2. Steaua      6        5        0        1        65-53 15

3. Triumf     6        1        0        5        41-53 3

4. Dinamo    6        1        0        5        47-70 3