Campioana României la baschet masculin se va prezenta la ora jocului de astăzi având la activ 4 înfrângeri consecutive în Liga Naţională. În aceste condiţii, pentru a-şi respecta blazonul, CSM CSU Oradea este obligată să învingă o formaţie care în afara eşecului cu Steaua din runda precedentă obţinuse 6 succese consecutive. Duelul contând pentru etapa a 14-a se va disputa astăzi de la ora 20.00 (Digi Sport 1) la Arena Antonio Alexe.

 

Privind clasamentul observăm că oaspeţii orădenilor ocupă locul al 4-lea cu 20 de puncte după 12 jocuri în timp ce roş-albaştrii se clasează pe locul al 8-lea cu 18 puncte după acelaşi număr de meciuri disputate. Aşadar victoria este imperios necesară pentru a nu se pierde contactul cu primele 6 clasate. Echipa pregătită de Cristian Achim a avut la dispoziţie peste o săptămână pentru a pregăti acest duel, situaţie cu care nu s-a mai întâlnit în actuala ediţie a Ligii Naţionale. Referitor la acest aspect, tehnicianul oaspeţilor spunea că echipa sa nu a avut şansa celorlate formaţii de a întâlni campioana obosită. „Orădenii au avut o pauză mai mare decât de obicei astfel că îi vom prinde mai odihniţi decât celelalte echipe. Ştim că au o echipă extraordinar de bună, au rezultate extraordinar de bune în Champions League, dar sperăm să reuşim să le dăm o replică foarte bună şi să venim, eventual, cu o victorie de acolo”, a spus Dan Fleşeriu despre partida de astăzi.

 

Oaspeţii, redutabili în ofensivă

CSU Sibiu şi-a întrerupt seria de 6 victorii consecutive în ultima rundă pierzând pe teren propriu, la diferenţă de un punct (75-76), duelul cu Steaua Bucureşti. A fost meciul în care contribuţia ofensivă adusă de americanul Hardy a fost aproape inexistentă (4 puncte) astfel că în ciuda evoluţiilor bune ale coechipierilor săi Popescu, Lalovic, Mijajlovic şi Cooper-Williams, CSU s-a văzut învinsă. Vizitatorii alcătuiesc totuşi o echipă extrem de generoasă din punct de vedere ofensiv, aceştia având o medie de peste 81 de puncte înscrise pe meci. În acelaşi timp îl au în componenţă pe Cooper Williams, cel mai bun recuperator din campionatul intern în actualul sezon. În partida tur, sibienii s-au impus cu 74-70 la capătul unui joc în care orădenii aveau un avantaj de 18 de puncte la pauză! Pentru acest meci, Cristi Achim nu îi va avea la dispoziţie în continuare pe Sean Barnette şi Andrei Mandache.

 

Fiind ultima partidă din cadrul etapei a 14-a, celelalte jocuri s-au încheiat cu următoarele rezultate: Dinamo Bucureşti - BCM U Piteşti 64-72, U BT Cluj - BC Mureş 89-104, Phoenix Galaţi - Olimpic Baia Mare 102-57 şi SCM U Craiova - BC Timişoara 77-83. Steaua Bucureşti stă în această rundă.

 

Clasament

 

  1. Steaua București - 23 puncte (12 jocuri)
  2. U BT Cluj - 22 puncte (12 jocuri)
  3. BCM U Pitești - 21 puncte (13 jocuri)
  4. CSU Sibiu - 20 puncte (12 jocuri)
  5. BC Mureș - 20 puncte (13 jocuri)
  6. BC Timișoara - 20 puncte (13 jocuri)
  7. Phoenix Galați - 18 puncte (13 jocuri)
  8. CSM CSU Oradea - 18 puncte (12 jocuri)
  9. SCM U Craiova - 17 puncte (13 jcuri)
  10. Olimpic Baia Mare - 14 puncte (13 jocuri)
  11. Dinamo București - 14 puncte (12 jocuri)

Etapa viitoare (7-8 ianuarie): Olimpic Baia Mare - CSM CSU Oradea (7 ianuarie), CSU Sibiu - Phoenix Galați, BCM U Pitești - U BT Cluj, BC Mureș - Dinamo București și BC Timișoara - Steaua București. SCM U Craiova va sta.