Faptul că jocul practicat de echipa de handbal pregătită de Sebastian Tudor este unul apreciat este demonstrat şi de invitaţiile pe care formaţia orădeană le primeşte. Astfel, după ce la sfârşitul săptămânii trecute a disputat o dublă cu echipa de primă ligă Politehnica Timişoara, CSM Oradea va evolua de astăzi şi până sâmbătă la Trofeul Minaur alături de alte trei formaţii redutabile.

Handbaliştii s-au reunit devreme, în data de 4 ianuarie, iar de atunci au efectuat antrenamente pe plan local. Pentru prima dată în ultimii ani, echipa nu va efectua un cantonament centralizat de pregătire. Conducerea CSM Oradea şi-a motivat refuzul invocând aspecte de ordin financiar. Cu toate acestea, tehnicianul Sebastian Tudor îşi face treaba în condiţiile date susţinând câte două antrenamente pe zi, dar efectuând şi şedinţe de pregătire la sala de forţă. Despre transferuri care să întărească lotul nici nu se mai poate vorbi în această situaţie astfel că, la reluarea returului, Oradea se va prezenta în aceeaşi formulă ca şi în turul de campionat. La capătul dublei susţinute la sfârşitul săptămânii trecute cu SCM Poli Timişoara, ocupanta locului al 8-lea în Liga Naţională, CSM Oradea a avut o prestaţie onorabilă în ciuda înfrângerilor (34-28 şi 33-21), Sebi Tudor având la dispoziţie un lot de jucători subdimensionat din punct de vedere numeric.

Într-o altă ordine de idei, de astăzi şi până sâmbătă, orădenii iau parte la un turneu extrem de puternic în compania a două formaţii din primul eşalon şi a liderului Seriei B din Divizia A. Turneul, aflat la prima ediţie, se va desfăşura în Sala Polivalentă „Lascăr Pană” şi este dotat cu Trofeul Minaur. Se va juca după sistemul „fiecare cu fiecare”, bihorenii urmând să evolueze după următorul program: astăzi de la ora 19.00 cu Potaissa Turda (locul patru din Liga Naţională), mâine de la ora 13.00 cu CSM Satu Mare (locul al 13-lea în Liga Naţională) şi sâmbătă de la ora 13.00 cu Minaur Baia Mare (locul I în Seria B a Diviziei A). La finalul competiţiei, echipele vor primi diplome și cupe în funcție de locul obținut în clasament și se vor oferi două premii speciale pentru „cel mai tehnic jucător” și „cel mai bun portar” al turneului.