În urmă cu doar câteva luni era imposibil de preconizat parcursul de excepţie al handbalistelor de la CSU CSM Oradea, chiar şi de către cei mai optimişti susţinători ai acestui proiect. Elevele Doinei Ardelean s-au întors pentru a 7-a oară consecutiv victorioase, de data aceasta chiar din „patria" handbalului autohton învingând pe extrem Baia Mare cu scorul de 32-33 (17-17) într-un meci contând pentru etapa a 15-a din Seria B a Diviziei A.

Extrem Baia Mare a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a opri seria orădencelor, în zadar însă, fetele noastre luptând până la ultimul fluier al arbitrului și bifând  încă o victorie, fapt care demonstrează că seria rezultatelor pozitive nu a fost o întâmplare şi că la Oradea a luat naştere o echipă cu adevărat valoroasă. Îmbucurător este faptul că deşi oraşul nostru nu a avut zeci de ani o prezenţă constantă la nivel de senioare, iar piramida juvenilă se află în fază de construcţie, această echipă a apărut neaşteptat la fel ca şi prestaţia ei din ultimele 7 etape. 

Au remontat o diferenţă de 5 goluri

Revenind la ultimul joc, victoria asupra maramureşencelor vine și ca o revanşă după meciul tur, în care gazdele au pierdut pe final după ce au condus 56 de minute. Fără aportul junioarelor de la Viitorul Cluj, care au avut etapă la Târgu Mureş, cu Aurelia Cristoaica, una dintre marcatoarele constante, uşor accidentată și cu portarul Edina Somogyi cu probleme la spate, misiunea studentelor părea imposibilă. Moralul excelent din cadrul echipei și ambiția fetelor obișnuite să joace doar la victorie a dus la un debut favorabil în prima parte, bihorencele având mai mereu un avantaj de 2 goluri. Gazdele au alergat o repriză întreagă după egalare, aceasta venind pe finalul primei părţi încheiate cu scorul de 17-17. În a doua repriză băimărencele reușesc desprinderea la 5 goluri (29-24) în minutul 43, pe fondul inferiorităţii numerice la nivelul celor două loturi. Totuși diferența s-a dovedit a nu fi decisivă CSU CSM reuşind să se apropie la doar două lungimi spre final, scor 29-31, în minutul 53. A urmat însă o serie de 3 goluri reuşite de oaspete și doar unul izbutit de gazde. În ultimele secunde, la scorul de 32-32, gazdele se aflau în atac, însă intervenţia Crinei Pintea, excelentă în poartă în partea secundă, urmată de o repunere pe contraatac aduc, prin golul Irinei Munteanu, toate punctele la Oradea. În urma acestui succes, handbalistele de pe Crişul Repede egalează la punte ocupanta locului al 4-lea, Mureşul Târgu Mureş și se apropie tot mai mult de podium, obiectiv nesperat la început de campionat având în vedere înfiinţarea echipei cu doar un an și jumătate în urmă.

Succes într-un oraş care „respiră” handbal

,,A fost un meci tensionat, incredibil de greu și din pricina problemelor de sănătate pe care le întâmpinăm, dar mai ales datorită adversarului, o echipă redutabilă, bine instruită, dintr-un oraș care respiră handbal, cu sute de practicanţi ai acestei discipline. Circulă o vorbă conform căreia în Baia Mare poți alcătui în orice moment o echipă fruntaşă doar din spectatorii aflaţi în sală, iar de câte ori ajung în acest oraș remarc veridicitatea acesteia. Cu atât mai mult efortul fetelor este de apreciat, au căzut și s-au ridicat, s-au ridicat și au învins”, a declarat la finalul partidei Doina Ardelean, antrenoarea CSU CSM Oradea.

Pentru CSU CSM Oradea au marcat: Mădălina Pantea 6 goluri, Irina Munteanu 5, Elisabeta Hlinca 4, Aurelia Cristoaica 4, Ligia Puţ 3, Gorgeta Vârtic 3, Georgiana Codrea 3, Bianca Mîrcă 3, Cornelia Vrabie 1, Valeria Motogna 1. Au evoluat excelent portarii Somogyi Edina și Crina Pintea, dar și jucătoarea Anamaria Hercuţ, o junioară de viitor, ultimele 2 produse ale CS Romsport Oradea. Un rezultat surprinzător al etapei s-a înregistrat la Timişoara, unde echipa locală s-a impus în faţa mai bine clasatei CSU Reşiţa, scor 33-29. În etapa următoare orădencele vor sta urmând ca peste două săptămâni să se deplaseze din nou la Baia Mare, pentru disputa cu liderul Minaur Baia Mare.