Campioana României la baschet masculin dispută astăzi un joc care va cântări decisiv în stabilirea ierarhiei finale a sezonului regulat. CSM CSU Oradea evoluează astăzi, de la ora 17.00 (Digi Sport 3), în deplasare, cu ocupanta locului al 3-lea, Steaua Bucureşti, într-un meci contând pentru etapa a 30-a din Liga Naţională.

 

Echipa pregătită de Cristian Achim este obligată să se impună în jocul din Capitală, dacă doreşte să prindă podiumul la sfârşitul sezonului regulat. Este un duel de „care pe care”, câştigătoarea urmând să aibă mari şanse să încheie cea de-a doua parte a campionatului pe unul dintre primele trei locuri. „Este un joc foarte important. Ar putea fi un joc decisiv în ceea ce privește urcarea noastră în clasament. Știm că în prezent depindem de noi înșine. În cazul în care câștigăm toate meciurile, vom urca în clasament fără îndoială”, este de părere Cristian Achim, antrenorul principal al echipei. Îmbucurător înaintea acestei partide este faptul că staff-ul tehnic are la dispoziţie întreg lotul de jucători, Cristi Achim urmând să se decidă pe care dintre cei 6 baschetbalişti străini va lua loc în tribune. Bilanţul dintre cele două formaţii în actualul sezon este de 2-1 pentru CSM CSU, fiecare echipă adjudecându-şi victoria în partidele de pe teren propriu. Chiar dacă poziţiile din clasament şi terenul propriu dau ca favorită echipa din Capitală, CSM CSU are valoarea necesară pentru a se impune în faţa Stelei. Mai mult, eşecul categoric (76-55) suferit de bucureşteni la Sibiu în runda precedentă exprimă faptul că formaţia militară este totuşi una abordabilă, cu toate că tehnicianul Cristian Achim o consideră ca fiind o echipă în ascensiune de formă. Principalele ameninţări ce vin din tabăra gazdelor de astăzi sunt Runkauskas, Malesevic şi Falker. În ceea ce priveşte forma de moment, bihorenii stau mai bine, înregistrând un bilanţ de 5 victorii şi 2 eşecuri, în timp ce bucureştenii au pierdut 4 dintre cele 7 dispute susţinute în Top 6.

 

Celelalte două partide care contează pentru etapa a 30-a şi care se dispută astăzi sunt U BT Cluj - BC Timişoara şi BCMU Piteşti - CSU Sibiu.

 

Clasament

 

  1. U BT Cluj - 47 puncte (22 victorii - 3 înfrângeri)
  2. CSU Sibiu - 41 puncte (16-9)
  3. Steaua Bucureşti - 40 puncte (15-10)
  4. CSM CSU Oradea - 39 puncte (14-11)
  5. BC Timişoara - 37 puncte (12-13)
  6. BCMU Piteşti - 35 puncte (10-15)

--------------------------------------------------------------------------------------

  1. BC Mureş - 32 puncte (10-12)
  2. Phoenix Galaţi - 30 puncte (8-14)

--------------------------------------------------------------------------------------

  1. SCMU Craiova - 28 puncte (6-16)
  2. Dinamo Bucureşti - 28 puncte (6-16)