Cu un prim obiectiv ratat (cucerirea Cupei României), CSM CSU Oradea încearcă în această seară să păşească în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup. Cei care le vor sta în cale sunt baschetbaliştii echipei turce, Usak Sportif, formaţia pe care bihorenii au învins-o în tur la Arena Antonio Alexe la o diferenţă de 10 puncte (82-72). Partida se va disputa astăzi, de la ora 19.30 (Digi Sport 3), în Sala Universităţii din Usak.

 

Cele două echipe nu traversează cea mai bună formă sportivă. CSM CSU Oradea a fost eliminată în semifinala Cupei României de BC Mureş, o formaţie cu serioase probleme financiare care din această cauză a pierdut jucători importanţi. Eşecul de la Sibiu a provocat deranj în lotul bihorenilor, căpitanul Rareş Paşca fiind exclus din echipă după o dispută verbală cu antrenorul Cristian Achim. Baschetbalistul a fost trimis să joace pentru „satelit”, iar dacă îşi găseşte un alt angajament va fi lăsat să plece imediat. De partea cealaltă, cu toate că provine din cel mai tare campionat al „Bătrânului continent” care dă 4 echipe în Euroligă, Usak Sportif vine după 4 eşecuri consecutive dintre care trei în competiţia internă. Despre forma slabă din actualul sezon vorbeşte şi poziţia pe care Usak o ocupă în campionatul Turciei, unde se clasează pe locul al 14-lea (5 victorii şi 13 înfrângeri) primul deasupra poziţiilor retrogradabile.

 

Fără Barnette şi de această dată

Cristian Achim nu va putea conta nici la acest joc pe Sean Barnette, cel mai bun baschetbalist din Liga Naţională în sezonul treut. Alături de el au rămas acasă Will Franklin şi Sergiu Pop, toţi trei urmând a se pregăti sub comanda preparatorului fizic, Marius Marinău. Vestea bună este cea referitoare la prezenţa lui Martin Zeno, americanul absentând de la „Meciul Stelelor” din baschetul românesc. Sportivul şi-a revenit după episodul de febră puternică şi dezhidratare şi va fi apt la ora jocului ce se va disputa diseară. În ceea ce priveşte diferenţa de scor înregistrată după partida tur în care roş-albaştrii au excelat la aruncările de la distanţă, transformând 12 din cele 26 de încercări, în caz de egalitate la scorul general, se vor disputa prelungiri pentru stabilirea formaţiei calificate în sferturi. Adversarul din această fază a competiţiei va fi câştigătoarea dublei dintre JSF Nantere (Franţa) şi Spirou Charleroi (Belgia). În partida tur disputată în Belgia s-au impus gazdele la doar un punct diferenţă, 85-84.