O armă letală și două arme neletale, cu aer comprimat, au fost găsite de polițiști, în Oradea, la domiciliul unui bărbat care a și fost reținut după ce, în urma unui conflict avut cu un alt bărbat, în vara acestui an, a și folosit unul dintre pistoale.
Titlurile zilei
- S-a semnat contractul pentru digitalizarea Bibliotecii Județene - Investiţie de peste 6 milioane lei Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a semnat joi, 21 noiembrie, contractul pentru modernizarea și digitalizarea Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai” Bihor.
- Vineri, 22 noiembrie, ora 14.00 - Bulevardul Decebal se deschide pentru trafic Traficul pe Bulevardul Decebal va fi redeschis, începând de azi, 22 noiembrie, ora 14.00, atât pentru autoturisme, cât şi pentru tramvaie. Anunţul a fost făcut de primarul Florin Birta, care a precizat că lucrările de modernizare de deasupra pasajului Decebal s-au încheiat. Rămâne închisă circulaţiei zona străzii Vladimirescu, unde continuă lucrările.
- Expoziție de fotografie la Muzeul Orașului Oradea - „Aufarbeitung. RDG și România în cultura memoriei” În prezența a numeroși elevi și iubitori de istorie, a fost inaugurată, la secția Muzeul Orașului Oradea, expoziția de fotografie „Aufarbeitung. RDG și România în cultura memoriei”, care va putea fi vizitată până pe data de 2 decembrie 2024.
- Sărbători de iarnă la Oradea - Zece clădiri emblematice, împodobite cu decoraţiuni Oradea se pregătește să întâmpine Sărbătorile de Iarnă cu o atmosferă de poveste, menită să încânte atât orădenii, cât și turiștii care vizitează orașul în această perioadă magică. În acest an, zece clădiri emblematice din municipiu vor fi îmbrăcate cu decorațiuni de iarnă deosebite.
- CAS Bihor anunță: - Controale la... „medicale” Și în 2024, conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Bihor a inițiat demersuri în vederea impunerii unei anumite rigori în aplicarea normelor legale din domeniul acordării concediilor medicale.
- Prima centrală hidroelectrică construită în România după cel de-al Doilea Război Mondial - Hidrocentrala din Aştileu, la 70 de ani Despre istoria primei centrale hidroelectrice construită în România după cel de-al Doilea Război Mondial am avut ocazia să vorbesc cu ing. Makai Zoltan din Oradea, care, împreună cu ing. Bolcaș Victor, în anul 2004, la 50 de ani de la darea în folosinţă a investiţiei, a scos şi o cărticică de prezentare.
Fiecare gadget cu treaba sa! Tu cum îți împarți timpul pe laptop, PC, telefon sau televizor?
Într-o lume tot mai digitalizată, fiecare gadget are un rol specific în viața noastră de zi cu zi. Împărțirea eficientă a sarcinilor între telefon, laptop, calculator de gaming, televizor și alte dispozitive nu doar că optimizează timpul, dar îți și permite să folosești fiecare aparat la capacitatea lui maximă. Pentru o organizare inteligentă, îți oferim câteva sfaturi despre cum să-ți împarți eficient activitățile de muncă, sarcinile zilnice și momentele de entertainment între gadgeturile pe care le deții.
- 14 Noiembrie 2024
- Citeste
Prevenirea traficului de persoane - Activități de conștientizare la Centrul de Zi Oradea
În cadrul unei activități de conștientizare a prevenirii traficului de persoane, copiii din Centrul de Zi Oradea, situat pe strada Traian Lalescu, au avut parte de discuții interactive asupra riscurilor la care se expun atunci când utilizează rețelele de socializare.
- 13 Noiembrie 2024
- Citeste
Studenții orădeni în Parcul industrial Oradea - Învață antreprenoriat
La cererea studenților implicați în proiectul „Dezvoltarea durabilă a antreprenoriatului studențesc în Universitatea din Oradea”, desfășurat sub egida Societății Antreprenoriale Studențești a Universității din Oradea (SAS – UO), echipa de proiect a organizat o vizită la o companie multinațională din Oradea.
- 13 Noiembrie 2024
- Citeste
O aplicație revoluționară dedicată copiilor i-a propulsat în top - Studenţi orădeni, premiați la Cluj
O echipă de studenți orădeni a fost distinsă recent la Cluj cu Premiul Special al Asociaţiei „Descoperă-ţi pasiunea în IT” pentru aplicația Otto’s World este o aplicație web destinată copiilor cu vârste între 8 și 12 ani, oferind educație financiară și de securitate pe internet.
- 13 Noiembrie 2024
- Citeste
În 6 decembrie, la filarmonica orădeană - Concert caritabil de colinde
Asociația SOS Autism Bihor, în parteneriat cu Filarmonica de Stat Oradea, organizează în seara de 6 decembrie, de la ora 18.00, un concert caritabil de colinde.
- 13 Noiembrie 2024
- Citeste
Sâmbătă, 23 noiembrie, la Filarmonica de Stat Oradea - Profu’ zăpăcit
„Profu’ zăpăcit” este un spectacol inedit și educativ, în care spectatorii (elevi, profesori, aparținători etc.) își pot verifica sau pot să își însușească, după caz, cunoștințe elementare de fizică și chimie în cadrul unui show interactiv, susținut de actorul Șerban Borda.
- 13 Noiembrie 2024
- Citeste
Sportivii de la CSM Oradea, alături de polițiști în lupta antidrog - Fără bariere, despre droguri
În cadrul unui eveniment inedit, alături de polițiști, sportivii de la CSM Oradea, implicați în lupta antidrog, au oferit tinerilor sportul, ca alternativă sănătoasă la consumul de droguri. În același cadru informal, un fost dependent a împărtășit tinerilor adevărul despre consumul de droguri.
- 13 Noiembrie 2024
- Citeste
Constructor desemnat pentru Padiș – Ic Ponor - Lucrările ar începe în primăvară
Consiliul Județean Bihor a anunțat miercuri că a fost desemnat constructorul pentru lucrările de modernizare a drumului montan DJ 763 Padiș – Ic Ponor, care leagă județele Bihor și Cluj.
- 13 Noiembrie 2024
- Citeste
Ministrul Grindeanu dă vina pe „greaua moștenire” pentru situația din Bihor - Autostrada în moarte clinică
După trei contracte reziliate, porțiunea Suplacu de Barcău – Borș a Autostrăzii Transilvania este încă neterminată. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, dă vina pe „greaua moștenire”, pe Guvernul trecut și pe constructor pentru situație.
- 13 Noiembrie 2024
- Citeste