Numărul persoanelor din Bihor infectate cu virusul care provoacă Covid-19 a crescut de joi până vineri cu 4 persoane, ajungând la 664. În afară de ele, 9 persoane erau în carantină, 1.326 în izolare și 571 de persoane erau vindecate și externate.

Numărul persoanelor din Bihor infectate cu virusul care provoacă Covid-19 a crescut de joi până vineri cu 4 persoane, ajungând la 664. În afară de ele, 9 persoane erau în carantină, 1.326 în izolare și 571 de persoane erau vindecate și externate.
Având în vedere fenomenele meteorologice din ultimele zile, Primăria Oradea prin compartimentul de Protecție Civilă, PSI atrage atenția cetățenilor asupra procedurilor de codificare a atenţionărilor şi avertizărilor meteorologice/ avertizărilor şi alertelor hidrologice care se emit în cazul producerii de fenomene meteorologice periculoase la scară naţională sau regională.
Sesisați de către ISU „Crișana”, Formația de Intervenții Rapide din cadrul ABA Crișuri s-a deplasat, în noaptea de joi spre vineri, în municipiul Aleșd, pentru a înterveni la o poluare cu produse petroliere pe contracanalul aflat la ieșirea din municipiu, pe ruta Oradea-Aleșd.
Instituţia Prefectului a anunţat că, începând cu data de 21 iunie, cel mai mare centru de carantină din județul Bihor, desemnat în cadrul hotelului Ceres, Băile 1 Mai, se va închide.
Sâmbătă, 20 iunie, şi duminică, 21 iunie, OTL organizează plimbări de agrement cu Tramvaiul de Epocă şi Autobuzul Turistic Cabrio.
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a emis, în atenția primăriilor din județul Bihor, o circulară prin li se atrage atenţia asupra obligativităţii instituirii serviciului de permanenţă, având în vedere avertizările hidrologice de cod portocaliu emise pentru bazinul Crişurilor.
Circulația pe DN1, în zona Aleșd, a fost întreruptă, joi seara, după ce precipitațiile abundente care au căzut în zonă au dus la indundarea drumului dar și a mai multor gospodării din localitățile învecinate.
Elevii pasionați de artă din Bihor sunt invitați să participe la un concurs organizat de Muzeul Național Cotroceni. Competiția se adresează elevilor cu vârsta între 14 și 19 ani, iar lucrările trebuie să fie inspirate din patrimoniul Muzeului Național Cotroceni sau de personalitățile și momentele istorice care și-au legat numele de acest spațiu.
Sălile de expoziții temporare ale Colecției de Tehnică și Artă Fotografică „Ștefan Tóth István” (Corp B, etaj I) vor găzdui, începând de azi, expoziția personală a artistei fotograf Camelia Iordache intitulată „România mioritică”.
După o pauză de două luni, izvorul Maicii Domnului de la Mănăstirea Izbuc își revarsă din nou apa sfințitoare. Fenomenul carstic este consiterat factor de minuni, pe seama lui punându-se vindecări miraculoase. Este cunoscut în ţară şi peste hotare, fiind unic în Europa.