Numărul localităților din Bihor în care se impun măsuri de limitare din cauza cazurilor de Covid-19 a crescut de la 31 la 38. Vestea bună este că Prefectura, împreună cu DSP Bihor, a stabilit centrele de vaccinare împotriva Covid-19 din județ pentru etapa II și III. Vor fi 22 de centre zonale, în 13 localități.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (CJSU), prezidat de prefectul Dumitru Țiplea, a aprobat în cadrul ședinței de luni, 11 ianuarie, lista localităților din Bihor în care se impun limitări în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment, pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Față de 4 ianuarie, numărul localităților din Bihor în care se impun măsuri de limitare a crescut de la 31 la 38. Lista localităților cu incidență sub 3 cazuri/1.000 locuitori a crescut, de asemenea, de la 3 localități, în data 4 ianuarie, la 9 localități: Lazuri de Beiuș, Măgești, Sântandrei, Viișoara, Vadu Crișului, Chișlaz, Pocola, Nucet și Boianu Mare.

„Menționăm că, la această dată, conform analizei Direcției de Sănătate Publică Bihor incidența la nivelul județului este 1,86 cazuri/1.000 locuitori, exceptând focarele”, se afirmă într-un comunicat al Prefecturii.

Măsurile adoptate în cadrul Hotărârii CJSU nr. 2/2021 se aplică începând cu data de 12 ianuarie, de la ora 00.00.

Tot în cadrul ședinței de luni a fost aprobată autorizarea, organizarea și funcționarea centrelor de vaccinare împotriva Covid-19 din județul Bihor pentru etapa II și III. Conform hotărârii, la nivelul județului vor fi organizate 22 de centre zonale, în 13 localități, după cum urmează: Oradea, Sânmartin, Băile 1 Mai, Tileagd, Aleșd, Bratca, Tinca, Salonta, Beiuș, Ștei, Popești și Marghita.

„Precizăm că, în vederea operaționalizării centrelor, prefectul Dumitru Țiplea a dispus evaluarea stadiului de pregătire a acestora de către Direcția de Sănătate Publică Bihor, precum și de către reprezentanți ai Nucleului Județean de Coordonare și Monitorizare a Campaniei de Vaccinare împotriva Covid-19, care au efectuat inspecții succesive în teren. În cadrul vizitelor au fost analizate, în fiecare centru, starea în care se află construcția, posibilitatea organizării fluxurilor sanitare conform metodologiei, precum și dotările necesare pentru operaționalizare până în data de 15 ianuarie. În fiecare centru a fost distribuit, de asemenea, un Manual al Centrului de Vaccinare, cuprinzând legislația în vigoare, metodologia și procedurile cu privire la buna funcționare”, se mai afirmă în comunicatul Instituției Prefectului Județului Bihor.

În vederea autorizării, reprezentanții DSP Bihor vor efectua în cursul acestei săptămâni o nouă inspecție în fiecare din cele 22 centre de vaccinare selectate la nivelul județului.