Agenţia Oradea a CREDITCOOP se mută în casă nouă
Reţeaua cooperatistă CREDITCOOP - Casa Centrală şi Cooperativele afiliate - a primit autorizarea de funcţionare din partea Băncii Naţionale a României, în temeiul articolului 142 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 97/2000, aprobată prin Legea 200/2002. Despre evoluţia înregistrată în ultimii ani de această reţea, precum şi despre produsele bancare pe care le pune la dispoziţia bihorenilor, am stat de vorbă cu Ioan Degău, director CREDITCOOP Casa Centrală - Agenţia Oradea.
- Ce a însemnat pentru reţeaua cooperatistă CREDITCOOP "certificatul" de autorizare primit din partea Băncii Naţionale a României?
- Hotărârea 59 din 6 septembrie 2002 a Băncii Naţionale a României a avut o importanţă deosebită pentru membrii cooperatori şi lucrătorii din sistem, astfel fiind continuată o fructuoasă tradiţie şi, mai mult, fiind oferit un plus de încredere unităţilor, care au primit autorizarea de funcţionare. Autorizarea reţelei naţionale CREDITCOOP a fost percepută ca un moment însemnat în istoria de peste 150 de ani a cooperaţiei de credit, datorită implicării active a acestor unităţi în viaţa comunităţilor din care fac parte şi răspândirii lor până în cele mai îndepărtate colţuri ale ţării. În urma procesului lung şi dificil al autorizării, seriozitatea şi experienţa lucrătorilor din sistemul CREDITCOOP au fost recunoscute, fiind apreciat faptul că în unităţile cooperaţiei de credit s-a depăşit preocuparea pentru câştigul imediat, fiind respectate principiile cooperatiste şi valorile societăţii contemporane.
- Care este structura actuală a reţelei CREDITCOOP?
- La 31 dececembrie 2005, reţeaua CREDITCOOP număra 124 cooperative de credit, cu 769 puncte de lucru, iar numărul total al membrilor era de 770.000, în creştere cu peste 10.000 faţă de anul precedent. Judeţul Bihor deţine în prezent 14 cooperative de credit, cu peste 34.000 membri cooperatori, realizând un profit net de peste 14 miliarde lei la 31 august a.c. Puterea economică a cooperativelor de credit din Bihor le situează pe primele 10 locuri din ţară. Această realizare este rodul muncii celor 14 consilii de administraţie şi a tuturor salariaţilor încadraţi în aceste unităţi, apreciază directorul Agenţiei Oradea.
- Când a luat fiinţă Agenţia Oradea şi cum aţi caracteriza activitatea acesteia de-a lungul timpului?
- Cu ocazia autorizării reţelei CREDITCOOP s-a hotărât şi înfiinţarea a 21 agenţii, care să deservească din punct de vedere bancar cooperativele de credit, precum şi alte persoane fizice şi juridice, cărora să le acorde credite şi să le constituie depozite, operaţiuni pe care le derulează în aceleaşi condiţii ca şi orice altă bancă comercială. Începând din septembrie 2002, şi la Oradea funcţionează o astfel de instituţie, sub denumirea de "CREDITCOOP Casa Centrală - Agenţia Oradea", care, iniţial, şi-a desfăşurat activitatea în sediul Cooperativei de Credit "Dacia" Oradea, iar după o scurtă perioadă de timp (6 luni de la înfiinţare), s-a mutat în sediul Băncii Naţionale a României - Sucursula judeţului Bihor. Datorită permanentei dezvoltări a cooperativelor arondate Agenţiei, precum şi a propriei activităţi, prin diversificarea produselor bancare oferite atât cooperativelor, cât şi persoanelor fizice, altele decât membrii cooperatori, precum şi persoanelor juridice, Agenţia a înregistrat an de an rezultate notabile.
- În prezent, vă desfăşuraţi activitatea într-un spaţiu închiriat de la Sucursala Judeţeană a BNR. Aţi luat în calcul achiziţionarea unui sediu propriu?
- Pentru desfăşurarea activităţii în condiţii şi mai bune, cu sprijinul CREDITCOOP Casa Centrală, în special al preşedintelui Adrian Morar, în aprilie 2004 a fost achiziţionat un spaţiu, în suprafaţă de 150 mp, situat în centrul Oradiei, pe Bdul Gen. Magheru, nr. 44-46 (vizavi de Proiect Bihor). Chiar în aceste zile, am ajuns la finalul lucrărilor de amenajare. Astfel, începând cu 9 octombrie a.c., clienţii actuali şi viitori vor putea beneficia nu numai de servicii dintre cele mai avantajoase, atât în ceea ce priveşte acordarea creditelor, dar şi a constituirii depozitelor, ci şi de condiţii cât mai moderne. Mai mult, aici vor putea fi achitate şi facturile Electrica, iar, pe viitor, facturile telefonice, dar şi plata pensiilor. Toate aceste operaţiuni vor putea fi efectuate de luni până joi, între orele 8.30-16.00, iar vineri, între 8.30-13.00. Pe această cale, Agenţia Oradea a CREDITCOOP ţine să mulţumească conducerii Sucursalei Judeţene a BNR pentru condiţiile oferite în perioada funcţionării în spaţiul respectiv, precum şi partenerilor care au contribuit la amenajarea noului spaţiu: SC Edilconeco SRL Oradea, reprezentată prin ing. Constantin Chiruţă şi ing. Dorel Negrău; SC Coralex Com SRL Oradea (ing. Rareş Chiorean şi ing. Liviu Pop), SC Pajero Oradea (ing. Gabriel Maricescu); SC Ariola Oradea (Varga Csaba) şi SC Viomob Oradea (Viorel Ungur). De asemenea, conducerea Agenţiei le mulţumeşte şi salariaţilor proprii pentru susţinere şi, nu în ultimul rând, clienţilor care aleg produsele bancare "marca" CREDITCOOP, asigurându-i că nu vor regreta alegerea făcută.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.