Apel din cea mai industrializată comună bihoreană: - Autorităţile trebuie să ajute mediul de afaceri
Dezvoltarea comunei Rieni nu ar fi fost posibilă fără investiţiile enorme făcute aici de Grupul European Drinks & Food. Preşedinţii grupului de firme bihorean au vorbit duminică la Ziua comunei Rieni despre situaţia economică aparte a zonei, dar şi despre nevoia de implicare a autorităţilor în ajutorarea mediului de afaceri afectat de criza economică.
Ioan Micula a solicitat insistent ca autorităţile locale, cât şi ceilalţi responsabili din cadrul statului să-şi îndrepte atenţia şi să sprijine mediul de afaceri. "Fac acest apel atât în calitate de om de afaceri, cât şi de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Bihor şi vicepreşedinte al Camerei de Comerţ la nivel naţional. Autorităţile statului ar trebui să se implice şi să-i ajute pe investitorii, la fel şi autorităţile locale, pentru că trecem printr-o perioadă extrem de dificilă. Vreau să-l felicit pe primarul comunei Rieni, Gheorghe Bota, pentru faptul că a venit la noi din proprie iniţiativă şi ne-a întrebat cu ce poate să ne ajute. Astfel de cazuri sunt rare şi m-aş bucura ca şi alte autorităţi să îi urmeze exemplul. Din păcate, sunt cazuri de alţi primari care nu sunt interesaţi să-i ajute pe oamenii de afaceri, care nu încearcă să afle care sunt greutăţile de care se lovesc, ba dimpotrivă, ajung parcă să îi saboteze. Este o situaţie anormală, deoarece agenţii economici dau de lucru oamenilor din comunităţile unde îşi desfăşoară activitatea, plătesc impozite şi taxe din care se pot face multe lucruri bune pentru locuitorii din localităţile respective. Deci, este şi în interesul primăriilor ca activităţile economice care aduc bunăstare să se deruleze fără probleme", a spus Ioan Micula.
Preşedintele Camerei de Comerţ din Bihor a mai arătat că, spre deosebire de companiile multinaţionale care îşi lichidează automat afacerile la primul semn de recesiune, investitorii autohtoni sunt cei care prind rădăcini şi depun toate eforturile pentru a rezista în ciuda vitregiei crizei economice.
Şi Viorel Micula a ţinut să sublinieze importanţa implicării autorităţilor locale în salvarea mediului economic de efectele crizei economice. "Am aflat de la primarul comunei că peste 90% din veniturile acesteia provin de la grupul nostru de firme. Nu l-am cunoscut până când a ajuns primar, dar am descoperit în omul şi primarul Gheorghe Bota un om înţelept, harnic, serios şi de cuvânt. Un edil bun este un bun gospodar, care ştie să atragă investitori, să-i înţeleagă, să-i sprijine şi să-i ajute, astfel încât să prospere comuna Rieni", a spus Viorel Micula.
"În aceste zile, toată lumea ştie că este criză economică, băncile nu mai dau credite sau finanţează foarte puţin, bugetul statului este secătuit, pentru toată lumea este un moment greu. Firmele au nevoie de mai puţini angajaţi, pentru că nu au cu ce să îi plătească, oamenii au mai puţini bani şi, uite aşa, criza se adânceşte. În astfel de vremuri trebuie să înţelegem ce se întâmplă, să muncim mai mult şi mai eficient şi să fim mai harnici, mai perseverenţi, pentru că cine depăşeşte această perioadă va trai mai bine în viitor", a conchis omul de afaceri.
Aflandu-va in slujba investitorilor de care amintiti, poate n-ar fi rau sa accesati pagina de site a fostului dvs angajat (sau coleg), Ovidiu Dan, pt a va face o imagine a modului in care se putea reflecta in "Crisana" evenimentul de la Rieni...
Toata stima pentru domnii Presedinti Micula pentru tot ce au facut in Rieni si in zona si tipic pentru bota gheorghe sa ,,linga unde a scuipat,,.