Orădenii mai au la dispoziţie 4 zile în care îşi pot vota proiectul favorit, în cadrul Programului de bugetare participativă derulat de Primăria Oradea.

Locuitorii din Oradea mai au timp până duminică, 4 septembrie, inclusiv, să-și exprime opțiunile cu privire la cele 38 de proiecte, împărțite pe șapte domenii de interes.

„Dacă până săptămâna trecută pe site-ul activ.oradea.ro votaseră proiectele depuse în cadrul programului de bugetare participativă 1.179 de orădeni, în prezent numărul lor a crescut la 1.652 de persoane, interesate de dezvoltarea comunității din care fac parte și dornice să vină cu îmbunătățiri în cartiere”, precizează Primăria Oradea.

Procesul de votare a început pe 4 iulie și se va încheia pe 4 septembrie. O persoană poate vota atât online, cât și la întâlnirile ce vor fi organizate în cartiere. Pentru a vota online, cetățenii trebuie să se înregistreze pe platforma activ.oradea.ro sau să se autentifice cu contul de Facebook.

În total, comisia de evaluare a validat 38 de proiecte, pe următoarele domenii: Infrastructură stradală (alei, trotuare, scuaruri, zone pietonale) - 6 proiecte, cu o valoare estimată de 550.000 de lei; Amenajare de spații verzi și locuri de joacă - 8 proiecte, buget estimat de 725.000 de lei; Infrastructură culturală - 4 proiecte, buget estimat de 378.000 de lei; Digitalizare - 5 proiecte, valoare estimată de 470.000 de lei; Mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației - 6 proiecte, buget estimat de 373.000 de lei; Amenajare spații publice - 5 proiecte, valoare estimată de 490.000 de lei; Infrastructură de sănătate, sport - 4 proiecte, buget estimat de 330.000 lei.