Lucrările la Centura Sânmartin, demarate în data de 18 octombrie, avansează într-un ritm susținut. Până în prezent, s-a lucrat la decopertarea de teren vegetal și îmbunătățirea terenului la cota de fundare, prin stabilizare cu lianți hidraulici, şi au fost efectuate operațiuni de așternere, nivelare și compactare a straturilor de umplutură și balast.

„În ceea ce privește etapa de construire a podurilor, au fost amenajate drumul și platformele tehnologice pentru instalația de forare a piloților, iar în prezent se realizează lucrări de forare a piloților la nivelul pasajului și se continuă procesul de nivelare și compactare a stratului de balast”, a anunţat Consiliul Judeţean Bihor.

Drumul de legătură între municipiul Oradea și comuna Sânmartin va avea o lungime de 5,75 kilometri, la care se adaugă bretelele rutiere de legătură cu DN76 și localitatea Haieu, cu o lungime de 2,27 km. Lățimea drumului va fi de 10 metri, cu două benzi de circulație, câte una pe sens. De-a lungul acestuia este prevăzută o pistă de biciclete cu o lățime de 3 metri. Proiectul prevede construirea a 3 poduri, 2 pasaje supraterane, un viaduct și 4 noduri rutiere. Traseul centurii Sânmartin va porni din Oradea, din strada Iancu de Hunedoara (din zona intersecţiei cu centura municipiului) şi va ocoli atât localitatea Sânmartin, cât şi staţiunile Băile 1 Mai şi Băile Felix, făcând joncţiunea cu DN 76 Oradea - Deva în zona intersecţiei cu drumul spre Cordău.

Constructorul este asocierea formată din Construcţii Erbaşu - lider de asociere, Vahostav - SK, Drumuri Orăşeneşti, Procons Group. Durata de execuție a drumului a fost stabilită la 12 luni. Valoarea totală a investiției este de 177.238.798 lei, cu TVA inclus. Finanțarea obiectivului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile, alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 - 2020.