La finalul acestei săptămâni Parohia Ortodoxă Română Șuștiu, Filia Briheni, organizează a V-a ediție a Festivalului colindelor prin două concerte care vor avea loc la Căminul Cultural din Briheni și la Biserica Ortodoxă „Învierea Domnului” (Capela) Șuștiu.

Festivalul colindelor ce se va organiza, din nou, la Briheni și Șuștiu de către părintele paroh Călin Daniel Pădurean va avea darul ca cei prezenți să trăiască momente deosebit de înălțătoare ce vor prevesti nașterea Domunului Iisus Hristos. Colindul este o înveșmântare populară a vestirii nașterii Domnului Iisus Hristos, a textului evanghelic. Românul a compus versuri simple, dar cu un bogat conținut teologic profund, în care a concentrat istoria înomenirii Fiului lui Dumnezeu. Colindatul la români, ca de altfel și la popoarele vecine Ucraina, Serbia, Bulgaria, Grecia, este strâns legat de nașterea Domnului Iisus Hristos, încât nici nu se poate concepe Crăciunul fără Colinde. „Festivalul Colindelor a luat naștere din dorința de a oferi comunității locale bucuria unui eveniment socio-cultural propriu și iarna, anotimp care este marcat de bogăția căldurii sufletești și al comuniunii. Marcarea autenticității sărbătorilor de iarnă este posibilă prin intermediul colindului care vestește nașterea Domnului Iisus Hristos și aduce căldură, pace și bucurie în suflet, dar și unitate în comunitate. Scopul acestui festival este de a avea aproape colindători din Țara Beiușului și nu numai, care astfel vor avea ocazia de a călca pargul oamenilor din Șuștiu și Briheni. În acest an ne aflăm la cea de a V-a ediție a acestui frumos concert de colinde, în care dorim să păstrăm și să promovăm tradițiile și datinile străbune, legate de Nașterea Domnului”, a afirmat, pentru CRIȘANA, părintele paroh Călin Daniel Pădurean. 
Astfel, vor avea loc două concerte, primul fiind organizat vineri, 13 decembrie, ora 17.00, la Căminul Cultural Briheni, iar sâmbătă, 14 decembrie, ora 14.30, la Biserica Învierea Domnului (Capela) Șuștiu, unde vor vesti nașterea Domnului: Preot Mirel Ivan, Iuliana Tătar, Surorile Tomele, Daniela Rada, Ioana Brenda Ardeu, George Jidoi, Părintele Stareț Arhim. Mihail, împreună cu Obștea Mănăstirii Izbuc, Școala Gimnaizală Nr. 1 Căbești, Școala Gimnazială Lunca, Școala Gimnazială Rieni, Școala Gimnazială Vașcău, Parohia Ortodoxă Călugări, Parohia Ortodoxă Izbuc, Parohia Ortodoxă Seghiște, Ansamblul „Codrenii Bihorului” Roșia, „Turca” din satul Topești, Grupul de copii de la Parohia Ortodoxă Șuștiu, Feciorii satului Șuștiu. Ambele evenimete vor fi prezentate de prof. Daniela Rada, fapt ce reprezintă garanția unei reușite depline datorită profesionalismului care o caracterizează. Așdar, la finalul acestei săptămâni cei care doresc să trăiască clipe deosebit de înălțătoare sunt invitați să participe la aceste două concerte de la Briheni și Șuștiu, sate aparținătoare comunei Lunca.