Luni, 10 iunie, de la ora 17.00, la Muzeul Țării Crișurilor, va avea loc conferința „Demistificarea Inteligenței Artificiale (IA) Generative: potențialul și pericolele”.

Evenimentul propune o incursiune în potențialul și riscurile IA generative, o ramură a inteligenței artificiale care poate crea conținut nou în multiple domenii. De asemenea, vor fi prezentate rețelele neuronale generative, crearea de modele de limbaj de mare capacitate și aplicațiile practice ale IA generative. Conferința se adresează publicului larg interesat de inteligența artificială, mecanismele IA generative și aplicațiile practice, de la generarea de conținut digital la soluții personalizate în medicină și educație.

Prezentarea principiilor fundamentale ale IA generative va fi asigurată de către prof. univ dr. Ioan Roxin, care revine la Oradea la 50 de ani de la absolvirea liceului pedagogic Iosif Vulcan. Moderarea conferinței va fi asigurată de către prof. univ. dr. Gabriel Moisa, manager al Muzeului Țării Crișurilor Oradea - Complex Muzeal, și de lect. univ. dr. Mirela Mărcuț, Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării.

Intrarea este gratuită în limita a 150 de locuri!