Pentru a cunoaște arhitectura în cele mai mici detalii, zece elevi din Oradea au partiucipat ieri, de la ora 10.00, în pasajul Vulturul Negru, la un eveniment inedit. Tinerii au încercat să schițele elementele arhitecturale de bază ale monumentului.

Activitatea este parte a unei tabere de orientare în carieră în cadrul căreia elevii învață ce înseamnă cu adevărat arhitectura: desenând, calculând și gândind în perspectivă.

„Tinerii s-au înscris din propria inițiativă. Evenimentul de miercuri este doar o parte a unei serii în care, în colaborare cu Ordinul Arhitecților, cu ajutorul arhitectului și trainerului Daniel Panait, le explicăm celor care vor să încerce o carieră în acest domeniu, termenii care se utilizează în arhitectură, importanța acestui domeniu, digitalizarea lui. Săptămâna trecută am avut o altă activitate pentru tineri, unde trainer a fost Șerban Borda. Am desfășurat lecții pentru a-i învăța pe copii măsurile sanitare, atât de importabnte în contextul acestei pandemii și lecții de engleză distractivă, la care am fost ajutați de studenții de la Pedagogie. În trei săptămâni au fost implicați în jur de 50 de tineri. Săptămâna viitoare vom organiza „teme zâmbărețe”, o serie de lecții în care vom îmbina școala cu distracția pentru a-i ajuta pe elevi să recupereze lecțiile pe care le-au pierdut din cauza predării on-line”, a spus, pentru Crișana, Delia Mela, directoarea Centului de Tineret „The Spot”.

Creat la inițiativa municipalității și a ADLO, Centul de Tineret „The Spot” este centrat pe educaţie integrată şi îşi propune să dezvolte abilităţile formale şi non-formale ale tinerilor (12-25 ani), cu ajutorul unor module educaţionale centrate atât pe nevoile lor, cât şi pe nevoile pieţei muncii, indicate de companiile orădene.