Sală plină, duminică, la concertul „Vivaldi rocks” al Orchestrei Simfonice București. Aflați pentru prima dată în Oradea, artiștii au fost plăcut surprinși de implicarea publicului care a cântat și a aplaudat, minute în șir, în picioare.

În ciuda căldurii de afară și a celei din sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor (căldură de care s-au plâns de mai multe ori cei de pe scenă), artiștii au fost la înălțime pe tot parcursul celor două ore de spectacol.

Flautistul Cătălin Oprițoiu a spus, chiar la începutul concertului, că Orchestra Simfonică București a ales să construiască spectacolul în jurul rock-ul pentru că... le place, fiind răsplătit cu apauze. „Suntem pentru prima dată în Oradea și mă înclin în fața unui public atât de numeros”, a spus Cătălin Oprițoiu.

Prima parte a concertului a fost dedicată „Anotimpurilor” lui Vivaldi, reconstruite pe un aranjament de Eduard Dabrowski.

Spectatorii au avut apoi ocazia să asculte variante simfonice ale unor piese rock de renume: Queen - We will rock you, We are the champions, Metallica - Master of puppets, Black Sabbath - Iron man, Coldplay („de data aceasta fără Babasha”, cum a glumit Oprițoiu) - Viva la vida, Europe - The final countdown, AC/Dc - Thunderstruck, Phoenix - Fată verde. Pentru a-și trage sufletul, orchestra a cântat și piesa, mai lentă, „Enjoy the silence” a lui Depeche Mode.

Surpriza a constituit-o prezența pe scenă a lui Dan Helciug de la Spitalul de Urgență, a orădeanului Vlady Săteanu și a Laviniei Săteanu de la Phoenix. Lavinia i-a dedicat momentul muzical vocalistului Nicu Covaci a cărui stare de sănătate este încă delicată. A interpretat una din piesele pe care le-a cântat și la concertul Phoenix din Cetatea Oradea, în care a combinat teme folclorice cu piese internaționale în mare vogă. Prestația ei energică, a ridicat publicul în picioare, și a lăsat-o fără arcuș, acesta rupându-se la finalul spectacolului.

Sala plină de la Oradea a demonstrat, pe de o parte că muzica clasică se intersectează cu muzica rock, fără a împărți în două tabere iubitorii celor două genuri, iar prestația artiștilor a confirmat că muzica clasică este precursoarea muzicii rock, atât în ceea ce privește sensibilitatetea cât și nivelul de complexitate.

Concertul a făcut parte dintr-un turneu al Orchestrei Simfonice București care a cântat pe 28 iunie la Arad și pe pe 29 iunie la Timișoara. După concertul de la Oradea, artiștii au cântat, pe 1 iulie la Cluj-Napoca, urmând a mai urca pe scenă, pe 10 septembrie, la Opera Națională din București.