Telenovela războiului din CJ continuă pe tema Muzeului - Obstrucţie la Casa Pompelor
Şedinţa de ieri a Consiliului Judeţean Bihor a avut pe ordinea de zi, din nou, proiectul de trecere în administrarea Muzeului Ţării Crişurilor a casei pompelor şi rezervorului de apă din curtea noului sediu. Nici de această dată liberalii nu au dat voturile necesare, susţinând că se mai poate aştepta până la inaugurarea oficială a Muzeului şi că, oricum nu există autorizaţie de la ISU, autorizaţie pentru care, însă, e nevoie de casa pompelor.
Timp de şapte luni, proiectul privind „constituirea dreptului de administrare în favoarea Muzeului Țării Crișurilor asupra construcțiilor Casa pompelor și Rezervor apă, situate în municipiul Oradea, str. Armatei Române nr. 1A” s-a aflat constant pe masa consilierilor judeţeni, pentru aprobarea lui fiind nevoie de voturile a 24 de aleşi, adică şi de susţinerea liberalilor. Până acum, consilierii PNL îşi justificau refuzul prin faptul că clădirea este administrată bine şi acum, adăugând că nu este nicio grabă pentru trasferul dreptului de administrare, putându-se aştepta până la deschiderea noului sediu al Muzeului Ţării Crişurilor. În şedinţa de ieri, vicepreşedintele CJ Bihor, Ioan Mang, le-a reamintit liberalilor că noul sediu a fost deschis, parţial, având expoziţii temporare în cinci săli, şi nu se va mai închide. „Mă aştept la reconsiderarea punctului de vedere al colegilor de la PNL”, a declarat Mang, adăugând că votul împotrivă nu aduce beneficii politice liberalilor. „V-aş ruga să lăsaţi acest Nu din braţe şi să votaţi cum vă dictează conţtiinţa, nu preşedintele PNL sau cine vă dictează. E adevărat că Muzeul nu este în Cetate, însă e foarte bine că nu este acolo”, a afirmat Ioan Mang. „Aţi promis că atunci când se deschide muzeul veţi vota acest proiect”, a insistat preşedintele CJ Bihor, Pasztor Sandor.
„Vom vota când Muzeul Ţării Crişurilor se va muta definitiv”, a replicat liderul grupului PNL, Ionel Avrigeanu, adăugând că, în prezent, noul sediu nu are autorizaţie de funcţionare. „Mă refer la autorizaţia de la ISU. Poate că procedurile sunt în derulare, dar ce se întâmpla acum, în weekend, dacă era un eveniment neplăcut? Înainte să-l deschideţi trebuie să aveţi toate autorizaţiile de funcţionare”, a menţionat Avrigeanu. Preşedintele CJ Bihor i-a explicat că procedura pentru obţinerea autorizaţiei este demarată, însă pentru a o obţine prima condiţie pusă de ISU a fost ca rezervorul de apă să fie administrat de muzeu. „Ce faceţi acum este o aberaţie. Nu se pot angaja tehnicienii pentru operarea rezervorului aşa cum cere ISU. Dacă n-am rezervorul, nu pot stinge incendii, nu primesc autorizaţie ISU. A fost un vot foarte simplu când CJ a dat rezervorul oraşului, acum să aducem apă din Criş când avem rezervorul acela chiar în curte?”, a insistat Pasztor. El a reamintit că, în mandatul trecut, CJ Bihor a dat, fără probleme, casa pompelor municipalităţii tocmai pentru ca aceasta să primească autorizaţia ISU pentru campusul şcolar. „Suntem în discuţii pentru primirea autorizaţiei ISU, pe care nu o primim fără rezervor. Încerc de 7-8 luni să trec acest proiect. Suntem dispuşi la compromisuri. Nu aş vrea să închidem muzeul din cauză că nu avem autorizaţiile necesare”, a mai insistat Pasztor. Liberalii au rămas însă pe poziţie şi au respins proiectul.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.