Un tandem pentru schimbare: Cetatea Oradea 2015
"Invitaţie la tandem pentru schimbare, Cetatea Oradea 2015, cum putem acţiona acum?". Sub acest generic s-a desfăşurat ieri, în Sala festivă a Colegiului Naţional "Mihai Eminescu", un seminar organizat de Fundaţia Life, în parteneriat cu Primăria Oradea, al cărui scop a fost punerea în mişcare a forţelor din comunitatea locală şi crearea de legături între membrii acesteia privind dezvoltarea Cetăţii. Metoda folosită a fost "Open Space Technology" (Metoda "Spaţiului deschis" sau "Piaţa ideilor").
Punerea în valoare a Cetăţii ca şi centru cultural local
Evenimentul a făcut parte din proiectul intitulat "Redescoperă Cetatea Oradea", care se derulează în oraşul de pe Crişul Repede, în perioada 5 mai - 15 octombrie, de către Fundaţia Life Tineret, în parteneriat cu Administraţia Imobiliară Oradea şi Fundaţia de Protejare a Monumentelor Istorice din judeţul Bihor, fiind finanţat de Comisia Europeană, prin Programul Tineret în Acţiune, cu suma de 216.347 euro, şi de către Consiliul Judeţean Bihor, cu suma de 31.500 lei. Proiectul are două obiective majore: punerea în valoare a Cetăţii ca şi centru cultural local, respectiv creşterea implicării tinerilor în viaţa comunităţii, prin promovarea la nivelul comunităţii orădene a voluntariatului în folosul cetăţenilor şi al Cetăţii Oradiei.
Viziune asupra Cetăţii Oradea 2015
"Vom participa împreună la o călătorie fără hărţi, excepţie făcând cele pe care le vom trasa în timpul evenimentului. Nu sunt răspunsuri simple, ci doar o oportunitate de a explora împreună o viziune asupra Cetăţii Oradea 2015", a avertizat, încă de la început, Marius Hărduţ, director executiv al Fundaţiei Life, adăugând că fiecare dintre cei prezenţi la seminar reprezintă o sursă extrem de importantă pentru viitorul Cetăţii, prin ceea ce ştie despre ea şi prin perspectivele pe care le are asupra acesteia. "Sunt discuţii care nu trebuie epuizate într-o singură zi, ci continuate şi în viitor, pentru a găsi soluţii la transformarea Cetăţii într-un centru cultural-istoric de care să se bucure întreaga comunitate şi care să fie cu adevărat simbolul comunităţii orădene", a precizat Hărduţ.
Cert este că un rezultat concret al seminarului de dezbatere publică ar putea fi o cooperare mai strânsă între diferite instituţii şi organizaţii din Oradea, pentru a dinamiza procesul de dezvoltarea a Cetăţii.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.