„Nu există modalitate corectă sau greșită în exprimarea emoțiilor prin art-terapie. Nu trebuie să excelezi  în pictură sau sculptură. Trebuie doar să te simți liber și să te exprimi liber. Și cine poate face asta mai bine decat copiii…”

În consecință, psihologul școlar Olimpia Dragoş și prof. documentarist Brânduşa Chira, continuând proiectul demarat în octombrie cu o grupă de 65 de elevi, au format o nouă grupă de 31 de elevi, din clasele 0-IV, secția maghiară, și, pe parcursul a două luni, prin întâlniri săptămânale, au ajuns la sufletul acestor copii prin joc, comunicare și relaționare, pictură, modelaj, teatru, dans, ajutându-i pe aceștia să devină încrezători în forțele proprii. Finalul acestor întâlniri s-a concretizat într-o expoziție cu lucrările copiilor și o serbare prin lumea poveștilor, serbare la care au participat, alături de copii, părinții acestora, cadre didactice și patru voluntari, elevi de liceu, care s-au reîntors în copilărie pentru o oră. Proiectul, pornit cu resurse proprii, s-a numărat printre câștigătorii programului „Bursa Talentelor”, primind astfel finanțare, încurajare și susținere din partea Fundației Comunitare Oradea și a sponsorilor care au crezut în acest vis: Eberscpaecher, Ecojour, Madrugada, Decitex Ro, Celestica Romania, Optione, Sema Express, Consult Center, Asociația Părinților și Profesorilor „PROEDUCAȚIE” GRI Suplacu de Barcău și alți șapte donatori individuali.

„Mulțumim încă o dată sponsorilor, conducerii liceului, cadrelor didactice, părinților, voluntarilor și, în mod deosebit, copiilor pentru „Zilele colorate” pe care ni le-au oferit”, a menţionat psihologul şcolar Olimpia Dragoş.