De Ziua Universală a Iei, beiușenii au putut participa la vernisajul unei interesante expoziții de piese de îmbrăcăminte tradițională, eveniment intitulat „Cojocul binșenesc, reper etnografic și identitar”.

De Ziua Universală a Iei, beiușenii au putut participa la vernisajul unei interesante expoziții de piese de îmbrăcăminte tradițională, eveniment intitulat „Cojocul binșenesc, reper etnografic și identitar”.
Devenită celebră odată cu expunerea, în 1940, a tabloului „La blouse roumaine” al pictorului Henri Matisse, aflat actualmente la Centrul Național de Artă și Cultură „Georges Pompidou” din Paris, ia continuă să suscite un viu interes, tot mai mulți fiind cei care îndrăgesc principala piesă a costumului tradițional femeiesc de la noi.
26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Această sărbătoare a fost instituită pentru a marca data de 26 iunie 1848, când guvernul pașoptist provizoriu de la București a decretat că Tricolorul – albastru, galben și roșu, cu deviza „Dreptate - Frăție” – reprezintă steagul național al tuturor românilor.
În localitatea Băița, aparținătoare orașului Nucet, sunt foarte mulți oameni de valoare care de-a lungul anilor au întreprins multe activități menite să ajute consătenii, iar printre aceștia la loc de cinste este și col (r) Nicolae Bortoș, președintele Asociației „Înv. Bortoș Costea Maria”.
Sărbătoarea naţională a poporului roman - Ziua Națională a Eroilor României - este prilej de prezentare a onorului în amintirea și în memoria celor care, cu credință, au participat la marele eveniment de întregire a neamului românesc.
Se cunoaște că civilizația începe de la curățenie. Deși cuvântul pare banal, el conține elemente indispensabile vieții. În primul rând, educația este promotorul curățeniei, și trebuie să înceapă în familie de la o vârstă timpurie, pentru că practicarea curățeniei trebuie să devină o obișnuință.
Toți cei care l-au prețuit pe Mircea Bradu au ocazia să își ia un ultim rămas bun la Teatrul Regina Maria din Oradea. Familia îndoliată a anunțat programul ceremoniilor.
Dramaturg complex, prozator, jurnalist, manager al teatrului orădean și primar al Oradiei după căderea regimului comunist, Mircea Bradu a plecat într-o lume mai bună.
Joi, 17 iunie, a fost selectat câștigătorul licitației pentru actualizarea Studiului de Fezabilitate și realizarea Proiectului Tehnic pentru Drumul Expres Oradea - Arad.
După o lungă perioadă de pauză în derularea unor proiecte la nivel european, cauzată de situația pandemică, iată că situația revine, cât de cât la normal, iar în cadrul proiectului Erasmus+ nr. 2020-1-RO01-KA102-078865, cu titlul „Competențe în proiectarea aplicațiilor, o șansă pentru viitor!”, ce se derulează în perioada 2020-2022 la CN „Avram Iancu” Ștei, are loc prima mobilitate în Spania.