Reabilitarea Drumului Județean 795A, între Hidișelu de Sus și Husasău de Tinca, continuă pe o porțiune de peste 8 kilometri. Sunt prevăzute inclusiv construirea unor ziduri de sprijin, poduri şi podeţe.
.jpg&w=337&h=208&zc=3)
Reabilitarea Drumului Județean 795A, între Hidișelu de Sus și Husasău de Tinca, continuă pe o porțiune de peste 8 kilometri. Sunt prevăzute inclusiv construirea unor ziduri de sprijin, poduri şi podeţe.
Biserica strămoșească ortodoxă a fost, cel puțin în cazul nostru, al românilor, cea dintâi școală, cel dintâi loc unde a fost păstrată și răspândită lumina cunoașterii și a învățăturii.
Specialiștii pirotehnicieni ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor au desfășurat, vineri, în localitatea Roșiori, o operațiune de asanare a teritoriului de muniția rămasă neexplodată.
După ce a beneficiat de un amplu proiect de modernizare a clădirii principale a CN „Avram Iancu” Ștei, a cărui conducere este compusă din prof. Cristian Andru și Cristian-Petru Gavriș, director, respectiv director adjunct, iată, la instituția de învățământ de sub Apuseni s-a inaugurat, în mod oficial, o sală multifuncțională dotată la cele mai exigente standarde.
În urmă cu doi ani, la 19 martie 2019, Sanctitatea Sa Papa Francisc I a aprobat decretul privind martiriul suferit în spațiul concentraționar comunist de șapte episcopi greco-catolici: Valeriu Traian Frențiu, Vasile Aftenie, Ioan Suciu, Tit Liviu Chinezu, Ioan Bălan, Alexandru Rusu și Iuliu Hossu.
După mai bine de un an de pandemie, viața revine treptat la normal. Așa au stat lucrurile și cu organizarea Zilei Copilului în municipiul Beiuș.
Dacă, până nu demult (2019), această sărbătoare națională a fost onorată cu toate ingredientele specifice copiilor, (spectacole, concerte, jocuri, concursuri etc), în acest an, în condițiile impuse de pandemie și restricțiile stabilite de autorități, sărbătoarea nu a avut strălucirea de altădată.
Vizitatorii Muzeului Municipal Beiuș pot admira treizeci de creații ale pictorului Niculiță Papp, unul dintre cei care au marcat, în secolul trecut, arta plastică din această parte a țării.
Inițiativa autorităților locale, reprezentate de ing. Iulian Balaj și ec. Marius Cioară, primarul, respectiv viceprimarul orașului Ștei, de a organiza evenimentele, prilejuite de Ziua Internațională a Copilului, pe strada Unirii a fost foarte inspirată, pentru că toți cei prezenți au trăit clipe de neuitat, de adevărată sărbătoare.
După ce în anul 2017 olăriţa Szolga Geczi Iuliana, propusă de Asociaţia Pro Rev Vadu Crişului, a primit titlul de Maestru în Artă Populară, una din cele mai înalte distincţii oferite de statul maghiar prin Academia de Ştiinţe Etnografice din Budapesta, vineri a fost trimis Ministerului Culturii din România dosarul de candidatură al olarului Petru Haşaş, pentru obţinerea titlului de „Tezaur uman viu”.