Attila-Zoltan Cseke, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, și-a început vizita de lucru în Bihor cu o deplasare la Ștei, unde se derulează proiectul noului centru balneologic.

Attila-Zoltan Cseke, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, și-a început vizita de lucru în Bihor cu o deplasare la Ștei, unde se derulează proiectul noului centru balneologic.
La Ștei au luat sfârșit acțiunile derulate în cadrul Campionatului bihorean al curățeniei, organizat de ADI Ecolect Group, unde, pe perioada mai multor etape, voluntarii participanți au dat dovadă de o implicare aparte, la fel ca și în alte acțiuni ce au avut loc de-a lungul anilor în orașul de la poalele Munților Apuseni.
Pentru elevii care frecventează cursurile Școlii Gimnaziale Nr. 1 Nucet, ultimul clopoțel a sunat pe terenul de fotbal sintetic, unde a avut loc festivitatea de închidere a anului școlar 2020-2021, un an școlar cu multe realizări, după afirmația prof. Traian Coraș, directorul instituției de învățământ a cochetului orășel de la poalele Munților Apuseni.
Sub acest generic s-a desfășurat la Aleșd o amplă activitate dedicate „Iei ” românești. Ziua internaţională a Iei românești, celebrată în Ziua Sfintei sărbători a Nașterii lui Ioan Botezătorul, Ziua Sânzienelor, ca un simbol al românismului nu a cunoscut amploarea pe care o merită.
De Ziua Universală a Iei, beiușenii au putut participa la vernisajul unei interesante expoziții de piese de îmbrăcăminte tradițională, eveniment intitulat „Cojocul binșenesc, reper etnografic și identitar”.
Devenită celebră odată cu expunerea, în 1940, a tabloului „La blouse roumaine” al pictorului Henri Matisse, aflat actualmente la Centrul Național de Artă și Cultură „Georges Pompidou” din Paris, ia continuă să suscite un viu interes, tot mai mulți fiind cei care îndrăgesc principala piesă a costumului tradițional femeiesc de la noi.
26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Această sărbătoare a fost instituită pentru a marca data de 26 iunie 1848, când guvernul pașoptist provizoriu de la București a decretat că Tricolorul – albastru, galben și roșu, cu deviza „Dreptate - Frăție” – reprezintă steagul național al tuturor românilor.
În localitatea Băița, aparținătoare orașului Nucet, sunt foarte mulți oameni de valoare care de-a lungul anilor au întreprins multe activități menite să ajute consătenii, iar printre aceștia la loc de cinste este și col (r) Nicolae Bortoș, președintele Asociației „Înv. Bortoș Costea Maria”.
Sărbătoarea naţională a poporului roman - Ziua Națională a Eroilor României - este prilej de prezentare a onorului în amintirea și în memoria celor care, cu credință, au participat la marele eveniment de întregire a neamului românesc.
Se cunoaște că civilizația începe de la curățenie. Deși cuvântul pare banal, el conține elemente indispensabile vieții. În primul rând, educația este promotorul curățeniei, și trebuie să înceapă în familie de la o vârstă timpurie, pentru că practicarea curățeniei trebuie să devină o obișnuință.