Organizat de ADI Ecolect Group, Campionatul bihorean al curățeniei atrage tot mai multe comunități din județul nostru. Zilele trecute și Primăria municipiului Beiuș a decis să se alăture campaniei denumite „IUNIE - Luna curățeniei în județul Bihor”.

Organizat de ADI Ecolect Group, Campionatul bihorean al curățeniei atrage tot mai multe comunități din județul nostru. Zilele trecute și Primăria municipiului Beiuș a decis să se alăture campaniei denumite „IUNIE - Luna curățeniei în județul Bihor”.
Potrivit tradiției românești Ziua Eroilor Neamului este sărbătorită în sfânta Zi a Înălţării Domnului (mare sărbătoare creștină, care comemorează înălțarea la cer a lui Iisus Hristos, la 40 de zile după Înviere), iar la Ştei acest eveniment a avut loc ieri, 10 iunie.
Gheorghe Pituț este unul dintre poeții bihoreni care, prin operele lor, au marcat literatura română. Născut la 1 aprilie 1940, la Săliște de Beiuș, Pituț a părăsit de timpuriu plaiurile natale, rămânând totuși indisolubil legat de acestea.
Pentru prima dată în ultimii 30 de ani, Băile Felix, stațiune de interes național din România, se află în proces de renovare. Aici este în desfășurare un proiect european de peste 14,4 milioane de lei, care va schimba total aspectul zonei.
Ecotop Oradea derulează, în perioada 15 mai - 15 octombrie 2021, proiectul „Călătorind prin arii protejate în județul Bihor”, finanțat de Fundația pentru Parteneriat Miercurea Ciuc, prin programul Spații verzi, componenta Arii naturale protejate.
Ziua de duminică, 6 iunie, va rămâne în memoria colectivă a obștii ortodoxe din Beiușele, sătenii de acolo trăind un moment unic: sfințirea bisericii cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei”.
Reabilitarea Drumului Județean 795A, între Hidișelu de Sus și Husasău de Tinca, continuă pe o porțiune de peste 8 kilometri. Sunt prevăzute inclusiv construirea unor ziduri de sprijin, poduri şi podeţe.
Biserica strămoșească ortodoxă a fost, cel puțin în cazul nostru, al românilor, cea dintâi școală, cel dintâi loc unde a fost păstrată și răspândită lumina cunoașterii și a învățăturii.
Specialiștii pirotehnicieni ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor au desfășurat, vineri, în localitatea Roșiori, o operațiune de asanare a teritoriului de muniția rămasă neexplodată.
După ce a beneficiat de un amplu proiect de modernizare a clădirii principale a CN „Avram Iancu” Ștei, a cărui conducere este compusă din prof. Cristian Andru și Cristian-Petru Gavriș, director, respectiv director adjunct, iată, la instituția de învățământ de sub Apuseni s-a inaugurat, în mod oficial, o sală multifuncțională dotată la cele mai exigente standarde.