Sâmbătă, 14 august, de la ora 18.30, în prezența a peste 120 de persoane, în cimitirul reformat, s-a sfințit stâlpul funerar ridicat în memoria lui Géczi Kál Mihai, fostul ghid al peșterii de la Vadu Crișului.

Sâmbătă, 14 august, de la ora 18.30, în prezența a peste 120 de persoane, în cimitirul reformat, s-a sfințit stâlpul funerar ridicat în memoria lui Géczi Kál Mihai, fostul ghid al peșterii de la Vadu Crișului.
După cum a promis recent, cu ocazia unui amplu interviu, Dorel Dulău, directorul general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Bihor, a continuat seria de vizite de lucru în unitățile spitalicești de pe raza județului, zilele acestea venind rândul Spitalului Orășenesc Ștei.
Timp de cinci zile, între 9 și 13 august, 25 de elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 1 Căbești au participat la prima ediție a Taberei de Vară de pe Valea Dâlbii, activitate din cadrul proiectului „Plante, oameni și povești vindecătoare”.
În condițiile relaxării măsurilor de distanțare socială impuse de pandemie, Muzeul Municipal Beiuș este deschis publicului, vizitatorii fiind așteptați cu câteva expoziții interesante.
Zilele trecute, viceprimarul Dragoș Balog ne-a oferit informații despre amenajarea unor noi spații de joacă și relaxare în mai multe cartiere din Beiuș.
Echipajele de pompieri militari din cadrul unității și subunităților Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” au acționat, duminică, pentru stingerea unui număr de șase incendii de vegetație uscată produse în circa trei ore, în Bihor, suprafața totală afectată de flăcări fiind de peste 47 de hectare.
Familia Stelică și Mariana Pescaru, cunoscută și apreciată sub poalele Munților Apuseni de 22 de ani datorită calității pepenilor, verzi și galbeni, vânduți în Piața Agroalimentară din Ștei, este ușor, ușor pe picior de plecare, deoarece „prăvălia de oltean, fără uși și fără geam” își va epuiza recolta din acest sezon.
Un incendiu violent s-a produs în după-amiaza zilei de joi, la o societate comercială din localitatea Bistra, comuna Popești, al cărei domeniu de activitate îl constituie fabricarea de produse stratificate din lemn (placaj, panel, furnire, plăci din așchii de lemn, plăci fibrolemnoase etc.).
Opt comune din județul Bihor sunt incluse în procedura de licitație deschisă inițiată de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică a proprietăților în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară.
După ce a fost într-o interminabilă reconstrucție, cunoscutul Pod al Cătanelor este actualmente dat în folosință.