Copiii de azi doresc să devină medici, ingineri, astronauți, fotbaliști etc. Claudiu Rad din Vadu Crișului vrea să devină doar… bucătar șef!

Copiii de azi doresc să devină medici, ingineri, astronauți, fotbaliști etc. Claudiu Rad din Vadu Crișului vrea să devină doar… bucătar șef!
Şahul este unul dintre cele mai frumose sporturi ce poate fi jucat atât la vârsta senectuţii cât şi la o vârstă fragedă dezvoltând atât spiritul de competiţie, cât mai ales gândirea logico-matematică. Asta au încercat să facă şi profesorii Şcolii Gimnaziale „Miron Pompiliu” Ştei, când au iniţiat activitatea intitulată „Sportul minţii”.
Primăvara a început sub semnul acțiunii la Casa Memorială „Iuliu Maniu” unde se dorește refacerea „parcului bătrânului castel”, cum era numit perimetrul din jurul casei de către strănepotul lui Iuliu Maniu, preotul Matei Boilă.
Duminică, 2 aprilie, biserica ortodoxă din Roșia a găzduit cea de-a noua ediție a Festivalului de pricesne „Cântați Domnului cântare nouă!”, eveniment ce face parte din proiectul educațional „Păstrătorii tradiției”, promovat de Școala Gimnazială Nr. 1 Roșia, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, Protopopiatul Ortodox Român Beiuș, Parohia Ortodoxă Roșia, Primăria comunei Roșia și instituțiile școlare participante.
La Colegiul Tehnic „Unirea” Ștei se derulează un nou proiect „Plasament pentru un învățământ economic modern – condiție de acces pe piața muncii europene”, limba oficială de proiect fiind engleza, în cadrul căruia se vor derula două fluxuri de mobilitate, în Portugalia și Cipru.
Pentru comunitatea greco-catolică din Valea lui Mihai (jud. Bihor), ziua de 26 martie 2017 a fost un prilej de sărbătoare, zi în care s-a adus un omagiu celui care a fost părintele Gheorghe Sălăjan, parohul acestei comunități în perioada anilor 1940-1948, o personalitate care a rămas cunoscută în memoria localnicilor ca fiind unul dintre stâlpii de rezistență ai Bisericii Române Unite în vremurile de prigoană comunistă.
Cele două instituții de învățământ din Beiuș care au propus înființarea de clase pregătitoare sunt Liceul Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș” și Școala Gimnazială „Nicolae Popoviciu”. Trei clase în sistem tradițional, cu 75 de locuri, solicitaseră cei de la Pedagogic și două în sistem tradițional, plus una de tip „step by step”, de asemenea cu un total de 75 de locuri, cei de la Școala Gimnazială.
Asociaţia Caritas România, împreună cu Federaţia CARP „Omenia”, prin Programul de Cooperare Elveţiano-Român „Swiss –Romanian Cooperation Programme”, au pus bazele proiectului „Cetățeni activi la puterea a treia”.
Neregulile de la piața agro-alimentară Beiuș sunt de notorietate: inexistența unor contracte valabile între administrație și comercianți și, mai ales, neimplementarea sectorizării pieței conform legislației în vigoare.
În sala Sant'Ambrogio, din complexul parohial cu același nume din Milano, luni, 13 martie, a avut loc prezentarea cărții „La nostra fede è la nostra vita”, carte care cuprinde cele trei caiete de memorii ale primului cardinal român, Iuliu Hossu. Evenimentul a fost organizat de Parohia Română Unită, Sfântul Nicolae - Milano, cu sprijinul părintelui protopop bihorean Robert Romulus Popa.