Pompierii aleșdeni au salvat, ieri, viața unui câine căzut într-o fântână din curtea unei gospodării din Țețchea.

Pompierii aleșdeni au salvat, ieri, viața unui câine căzut într-o fântână din curtea unei gospodării din Țețchea.
Comisari ai Gărzii de Mediu Bihor au identificat, pe raza comunei Cociuba Mare, o depozitare de deşeuri amestecate de ambalaje, provenite de la o societate comercială care deţine patru magazine de tip „ABC”.
De când a început pandemia de Covid-19 au ieșit la iveală neregulile, lipsurile și proasta organizare a sistemului sanitar. Știrile și informațiile ce țin capul de afiș în media, despre nenorocirile din spitale, unde incendiile și decesele se țin lanț, au înspăimântat populația.
Pompierii militari bihoreni au acționat, ieri, în decurs de doar patru ore, pentru stingerea a trei incendii izbucnite la două gospodării situate în localitățile Borșa și Brusturi, respectiv la un autoturism aflat în mers, pe raza localității Belfir.
Activităţi ilegale de dezmembrări auto au fost identificate în localitatea Petid de către comisarii Gărzii de Mediu pe raza comunei Cociuba Mare.
Un moment cu semnificații deosebite pentru comunitatea științifică bihoreană s-a consumat vineri, 26 februarie: la inițiativa cercetătorului și bancherului Ioan Degău, Consiliul Local i-a acordat reputatului istoric și universitar orădean Viorel Faur titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Beiuș.
Echipa comunei bihorene Oşorhei este marea câştigătoare a ediţiei a VII-a a Festivalului-concurs „D’ale porcului”, eveniment desfăşurat sâmbătă, 27 februarie, la Complexul President din Băile Felix. În clasamentul general, pe locul al doilea s-a clasat echipa comunei Medieşu Aurit (judeţul Satu Mare), iar pe locul al treilea, echipa oraşului bihorean Valea lui Mihai. În competiţie au luat startul 11 echipe, 10 din Bihor şi una din judeţul Satu Mare.
Dorința de-a scrie acest articol s-a ivit după ce am aflat despre starea de neliniște, de amărăciune și frustrare în care se află sculptorul Cornel Durgheu, după zeci de ani de activitate creatoare, autorul a numeroase monumente în Oradea și Cluj, Salonta și Beiuș, Satu Mare și Sibiu etc., un om care trăiește intens momentele istorice aniversale, un împătimit iubitor al neamului românesc, trăsătură caracteristică a personalității sale constructive.
Dragobetele, numit în tradiția populară și Năvalnicul sau Cap de primăvară, este sărbătorit de români la 24 februarie, când Biserica Ortodoxă prăznuiește Aflarea Capului Sfântului Ioan Botezătorul.
Poliția de Frontieră a transmis, ieri, că se constată o creştere a numărului de automarfare care se prezintă pentru a intra în Ungaria, iar autorităţile maghiare efectuează verificări suplimentare pentru acest tip de mijloace de transport, drept pentru care, se înregistrează un timp de aşteptare ridicat pe arterele destinate acestor autovehicule.
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.