Zilele trecute, designerul român Oana Berce a trăit una dintre cele mai spectaculoase experiențe ale carierei sale, participând la prestigiosul festival de modă desfășurat în Dubai.

Zilele trecute, designerul român Oana Berce a trăit una dintre cele mai spectaculoase experiențe ale carierei sale, participând la prestigiosul festival de modă desfășurat în Dubai.
La începutul acestei luni, Dorel Dulău, directorul general al CAS Bihor primea o propunere de „colaborare transfrontalieră între Compania Națională de Asigurări în Medicină, Agenţia teritorială Centru și Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Bihor”, „în scopul îmbunătățirii performanțelor Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii (SCMBCC) din Republica Moldova, unicul spital specializat în acest domeniu din țară”.
Conform comunicatului Biroului de presă al Ministerului Apărării Naționale, „în semn de recunoaștere a eroismului românilor care au luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial, Guvernul României a instituit, în anul 2007, Ziua Veteranilor de Război, care este sărbătorită anual, la data de 29 aprilie, în amintirea zilei în care Regele Carol I a semnat decretul de instituire a titlului de «veteran de război» pentru foștii luptători în Războiul de Independență (1877-1878)”.
Sâmbătă, 26 aprilie, a fost o zi bună pentru pescuit: o baltă cu condiţii ideale, crapi şi caraşi care nu îţi lasă cârligul în pace. A fost o bună ocazie de a încerca cele mai diverse reţete de momeală unde concurenţii au prins peste 100 de bucăţi de crap. Sentimentul reuşitei nu se compară cu nimic!
În perioada 25-27 aprilie 2025, Ploieștiul a găzduit cea de-a șasea ediție a Festivalului Internațional de Canto „Cezar Ouatu” (FICCO), un eveniment de referință în peisajul artistic național și european. Organizat de Asociația Culturală FICCO, în parteneriat cu Filarmonica „Paul Constantinescu” și Primăria Municipiului Ploiești, festivalul a reunit 125 de concurenți din România și Republica Moldova, oferindu-le tinerilor talentați ocazia să strălucească pe scena Filarmonicii într-un format unic, cu acompaniament live în marea finală.
Beiușul, ca întregul Bihor de altfel, a fost prins în contextul tulbure de la finele Primului Război Mondial. Românii de dincoace de munți își exprimaseră, în cadrul Marii Adunări Naționale de la Alba Iulia, voința nestrămutată de alipire la Țara-Mamă, dar procesul unificării administrative a fost întârziat de revoluția comunistă izbucnită în Ungaria.
La sfârşitul Săptămânii Luminate, când în popor se sărbătoreşte Paştele Morţilor, creștinii au mers de dimineaţă la biserică, pentru a da de pomană colaci şi ouă roşii.
Recepția la terminarea lucrărilor la campingurile moderne din Vadu Crișului, Șuncuiuș și Bratca a început săptămâna trecută.
După antrenamente individuale, încep concursurile oficiale cu porumbei voiajori. În România sunt peste 10.000 de columbofili, care practică sportul cu porumbei călători. Din Bihor, aproape 200 de crescatori vor lupta pentru titlurile de campion judeţean sau naţional.
„Vasile Todinca este un tânăr regizor român. A studiat actoria și regia la Universitatea Babeș-Bolyai, avându-l ca mentor pe Radu Jude. În 2018, a regizat scurtmetrajul său de absolvire, Try Again, care a fost selectat la Festivalul Internațional de Film Transilvania și a primit premiul pentru cel mai bun scenariu la Festivalul OKaua. Scurtmetrajul său Jackpot (2024), coregizat cu Vlad Popa, a fost selectat pentru Festivalul Black Lights din Tallinn. De asemenea, a produs scurtmetrajul The Bed of Procusts”. Așa este descris regizorul orădean Vasile Todinca pe site-ul Semaine de la Critique Cannes.