Formaţia de dansuri populare din Vadu Crişului a adus, luni, 25 noiembrie, câteva minute de bucurie neașteptată vârstnicilor găzduiți în Centrul Medico-Social din Popeşti.

„Orice om își dorește să trăiasca mult, dar nici unul nu vrea să îmbătrânească”, spunea Jonathan Swift. Nimeni nu trebuie însă să regrete că îmbătrâneşte. Pentru că este un privilegiu refuzat multor oameni!
Centrul adăpostește 80 suflete (inclusiv din Vadu Crişului), în special bătrâni sau persoane cu afecțiuni care nu permit îngrijirea la domiciliu. Unitatea de Asistență Medico-Socială Popeşti este o instituţie de interes judeţean cu personalitate juridică, în subordinea Consiliului Judeţean Bihor. Scopul Centrului Medico-Social Popeşti este de a identifica şi soluţiona nevoile sociale individuale, familiale sau de grup, a persoanelor cu nevoi speciale, cu afecţiuni medicale cronice, de a preveni, limita sau înlătura temporar situaţiile de dificultate sau vulnerabilitate în care se pot afla la un moment dat o persoană sau o familie, situaţii care pot duce la marginalizare sau excludere socială. Serviciile sociale sunt integrate cu alte tipuri de servicii de îngrijire şi găzduire, ţinând cont de vârsta, diagnosticul medical şi social, precum şi de potenţialul restant al beneficiarilor.
Beneficiarii serviciilor acordate sunt persoane cu afecţiuni cronice medii sau grave, care necesită permanent sau temporar supraveghere, îngrijire, asistare, tratament, şi care, din cauza unor motive de natură economică, fizică, psihică sau socială, nu au posibilitatea să îşi asigure nevoile sociale, să îşi dezvolte propriile capacităţi şi competenţe pentru integrarea socială şi pentru un trai decent.
Luni după-masă, formaţia de dansuri populare din Vadu Crişului, instructori Cristian Seghedi şi Liana Bot, însoţită de Ioan Hasas, viceprimarul comunei Vadu Crişului, şi un grup de părinţi, a făcut o vizită la Popeşti, iar cei 25 de copii au prezentat un program artistic care a cuprins colinde şi dansuri populare româneşti. Locatarii centrului i-au primit cu lacrimi în ochi, dar cu bucurie în suflete. Doar atunci ne-am putut da seama ce dreptate a avut Martin Buxbaum, când a spus că „Unii oameni, indiferent cât de mult îmbătrânesc, nu-și pierd niciodată frumusețea, ci doar și-o mută de pe fețe în inimile lor”. 
Mariana Rotaru, managerul instituţiei, le-a mulţumit copiilor pentru programul oferit.
„Cu ajutorul Primăriei din Vadu Crişului, a unor oameni cu suflet mare, le-am putut oferit vârstnicilor un mic program înainte de sărbători. A fost o bucurie atât pentru ei, cât și pentru noi, să le vedem zâmbetul pe buze”, a declarat Ioan Hasas, viceprimarul din Vadu Crişului.