Abia scăpat de moțiune, ministrul Vlad Voiculescu își permite o mică aroganță. Anume, aceea de a aduce la Sănătate o „prietenă”, farmacistă din Târgu Mureș, printr-un concurs ca și aranjat. Or fi ei oamenii noi din politică, dar năravurile sunt tot alea vechi.
Controverse
Simptome - Basarabia nu e România
România Mare nu mai există din 1940, deși noi o celebrăm ca și cum ar exista în fiecare 1 Decembrie din 1990 încoace. Puteam să ne reunim cu Basarabia/Republica Moldova, așa crede toată lumea, dar nu am știut să exploatăm momentul politic favorabil, cum a avut Germania curajul oportunității și al diplomației pentru a se reunifica. Uneam două sărăcii și făceam una mai mare - ar putea spune scepticii.
- 24 Februarie 2021
- Citeste
Independent, inteligent, impertinent
Bugetul SPP a crescut, iar cel al Sănătății e mai mic decât anul trecut. Ca să știți clar cine vă apără de viruși. * Din ciclul: „...nici nu știi ce micuță-ncepi să fii”, azi senatoarea Diana Șoșoacă.
- 21 Februarie 2021
- Citeste

Simptome - O crimă împotriva limbii române
Zicem oficial, îngrozitor de frecvent și de greșit: "doamna profesor", "doamna director", "doamna jurnalist", pentru că așa este recomandarea unei gramatici birocratice. Putem rămâne impasibili la această crimă? Sunt pe cale de dispariție (sunt omorâte, pur și simplu!) formele de feminin de la toate denumirile de profesii și de funcții publice.
- 17 Februarie 2021
- Citeste
Inteligent, independent, impertinent
George Simion: „Anumite servicii de informații au o linie specială să se ocupe de AUR”. Ne-am interesat. Informația președintelui este corectă, doar că „linia” nu se referă la partidul lui, ci la tez-AUR-ul de la Moscova. * Clotilde Armand, primarul de la Sectorul 1, a descoperit că „e greu să fii primar, trebuie nu știu câte voturi pentru a face o mică investiție”. E mult mai fain în opoziție, nu-i așa?
- 14 Februarie 2021
- Citeste
Simptome - De ce citim mai puțin?
Criza lecturii e un fenomen cunoscut. Nu mă refer la situația din pandemie, care, dimpotrivă, datorită izolării, ar trebui să favorizeze lectura, ca o compensație a singurătății. Se citește din ce în ce mai puțin, dincolo de anumite conjuncturi, însă nu în afara unor cauze obiective. Există sociologic mai multe explicații. Există statistici globale și statistici naționale. În orice caz, România stă mai prost decât alte țări europene și la acest capitol (al numărului de cititori și al vânzării de carte).
- 10 Februarie 2021
- Citeste
Inteligent, independent, impertinent
Contestat și din opoziție, dar și din rândurile aliaților liberali, ministrul Sănătății și-a mai tras o consilieră, absolventă de Teologie. E clar, nici el nu se simte prea bine, iar în ceea ce ne privește, cu pandemia, cu focurile, cu vaccinurile care întârzie... toată nădejdea e la Dumnezeu. Că te și întrebi dacă, în loc să plătești asigurări medicale, n-ar fi mai sigur să pui zeciuiala în cutia milei.
- 07 Februarie 2021
- Citeste
...Dacă ai o casă mică
Precara viață culturală a Oradiei din ultimul an – pandemic – n-a făcut decât să piardă recent prin inflamarea unui subiect secundar al unei probleme importante care privește cultura – nu numai locală, ci chiar națională.
- 05 Februarie 2021
- Citeste
Magistrul și contestatarul
Opiniile și disputele ocazionate de pierderea statutului juridic al Revistei „Familia” și trecerea ei în organigrama Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai” conțin, fiecare, partea sa de adevăr și de manipulare. E greu de înțeles cum un brand cultural poate fi atât de ușor minimalizat, indiferent de argumentele pragmatice invocate. Important este însă că revista nu dispare și nimeni nu-i cântă prohodul, după cum se înțelege că nimeni nu este de neînlocuit, în nici o organigramă.
- 03 Februarie 2021
- Citeste
Inteligent, independent, impertinent
Șoc! Senatorul Sorin Lavric, devenit celebru pentru opiniile sale „ușor” misogine, e întreținut de nevastă. Conform declarației de avere, depusă de parlamentarul AUR, în 2020, el a câștigat doar 10.000 de lei, pe când consoarta a avut venituri de 210.000.
- 31 Ianuarie 2021
- Citeste
Crişana Digitală


